Pairi Daiza verkozen tot het beste dierenpark van België en Nederland en hun babypanda is mooiste geboorte

Pairi Daiza verkozen tot het beste dierenpark van België en Nederland en hun babypanda is mooiste geboorte

Wat is hét beste moment om prijzen uit te reiken aan de themaparken? Je raadt het goed: dat is nu. Want in het voorjaar openen de parken hun deuren terug voor het nieuwe seizoen. Alle pret-, dieren- en waterparken werden beoordeeld in verschillende categorieën. Pairi Daiza is bekroond tot het beste dierenpark van België en Nederland. Ook de mooiste geboorte, en het mooiste dierenverblijf zijn voor Pairi Daiza.

Jaarlijks worden de beste themaparken gekozen in verschillende categorieën in de Diamod Theme Park Awards. Als parkbezoeker kan je stemmen en er is ook een vakjury. Het is de zevende keer dat de wedstrijd plaatsvindt. Gastpark dit jaar was Walibi Belgium. Ze richten zich voornamelijk op België en Nederland, maar er zijn ook enkele Europese prijzen.

Het beste dierenpark van België en Nederland is Pairi Daiza. Dat park heeft drie awards binnengehaald. De geboorte van babypanda Tian Bao was de mooiste geboorte en in Pairi Daiza staat ook het mooiste dierenverbljif: de tijgertempel. “Het is een eer om deze prijzen te winnen die het harde werk van alle teams in Pairi Daiza belonen”, zegt medeoprichter Eric Domb.

Ook Bellewaarde, Bobbejaanland en Plopsaland kregen drie awards. De Zoo van Antwerpen is het meest toonaangevende park. Allround is de Efeteling in Nederland de grote winnaar. Holle Bolle Gijs & CO hebben in totaal zeven awards in de wacht gesleept. Ze hadden elf nominaties, net als Plopslaland trouwens. De Efteling is het beste pretpark van België en Nederland, ze hebben de beste waterattractie, de beste website… Het beste Belgische pretperk is Walibi. Plopsaland is het meest kindvriendelijke park. De beste Europese attractie is in Disney Studios.

Wat vind jij het beste themapark van België?

Gesponsorde artikelen