Pairi Daizi bekroond tot beste dierenpark van Europa

Pairi Daizi bekroond tot beste dierenpark van Europa

Tijdens de uitreiking van Diamond ThemePark awards is Pairi Daiza verkozen tot het beste dierenpark van Europa. Het park ontving nog enkele awards. Het Nederlandse pretpark de Efteling was de grote winnaar, maar naast Pairi Daiza vielen nog enkele Belgische parken in de prijzen.

In Safaripark Beekse Bergen in Nederland werden de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Pairi Daiza werd er verkozen tot het beste dierenpark van Europa. Maar naast die Europese prijs mocht het Henegouwse park nog vier awards in ontvangst nemen. Zo werd het ook verkozen tot het mooiste park van België en Nederland en de beste zoo van de België en Nederland, maar ze kregen ook de award voor het mooiste dierenverblijf van voor de “Vulkanen van de gorilla’s” en die voor het beste nieuwe dierenverblijf voor de “Bloementempel van de orang-oetans”.

Ondertussen reageerde Marc Coucke, die via zijn holding een deel van het park in handen heeft, via Twitter op de overwinning. Hij is trots op het team van het park en de komende jaren zullen ze nog heel wat gaan investeren om er “het mooiste park ter wereld” van te maken.

Andere Belgische parken

Pairi Daiza was niet het enige Belgische park dat in de prijzen viel. Walibi mocht acht awards in ontvangst nemen, waaronder die van beste pretpark van België en de Spotlight Award, omdat ze van plan zijn om verspreid over meerdere jaren zo’n 100 miljoen euro gaan investeren in het park. Plopsaland De Panne kreeg vijf awards en Bobbejaanland en Bellewaerde gingen elk met twee awards naar huis.

De award voor de mooiste geboorte was voor het Aziatische olifantje in Planckendael. ZOO Antwerpen kreeg voor het Centre for Research and Conservation de Educatie-Award van België.Tijdens de uitreiking van de awards was de Efteling de grote winnaar, met maar liefst twaalf prijzen waaronder die van het beste pretpark van de Benelux. En hun nieuwste attractie “Symbolica: Paleis der Fantasie” was de beste nieuwe attractie in Europa.

Diamond ThemePark Awards

Het was ondertussen al de 8ste keer dat deze prijzen werden uitgereikt. Ondanks het feit dat de award vooral gericht is op parken in België en Nederland zijn er ook Europese categorieën. Pairi Daiza mocht er dit jaar dus zo eentje in ontvangst nemen. Een jury van experten en 35.000 fervente themapark bezoekers kozen de winnaars.

Gesponsorde artikelen