Panda Hao Hao is bevrucht, en dat zonder te poepen

Panda Hao Hao is bevrucht, en dat zonder te poepen

Leuk nieuws uit dierenpark Pairi Daiza, want de missie om panda Hao Hao te bevruchten is geslaagd. Dat is niet op een natuurlijke manier gebeurd, want ze hebben de panda deze week twee keer kunstmatig geïnsemineerd. Het moest heel snel gaan, want een vrouwtjespanda is maximaal drie dagen vruchtbaar. Ook nu zullen we nog twee maanden moeten afwachten of Hao Hao echt zwanger is. Pairi Daiza werd bijgestaan door de Chinese expert Li Desheng.

Ze hebben natuurlijk wel geprobeerd om de panda’s te laten paren, maar het mannetje Xing Hui bleek veel te agressief. Hij werd daarom verdoofd zodat een spermastaal kon worden afgenomen. Daarmee werd Hao Hao uiteindelijk bevrucht. China had speciaal een expert naar ons land gestuurd om alles in goede banen te leiden. Hao Hao was al enkele dagen loops en in de nacht van dinsdag op woensdag bleek het moment gekomen.

Beide panda’s zijn inmiddels ontwaakt na de ingreep en ze stellen het goed. We gaan het niet meteen merken aan Hao Hao als ze zwanger is. Pas over twee maanden kunnen ze dat bevestigen, en het zal vijf maanden duren vooraleer Pairi Daiza dan misschien een kleine panda mag verwelkomen.

Gesponsorde artikelen