Panda’s, boeddhistische tempels en vuurwerk: zo wordt Chinees Nieuwjaar gevierd

Panda’s, boeddhistische tempels en vuurwerk: zo wordt Chinees Nieuwjaar gevierd

Voor de Chinezen en veel andere Aziaten gaat vandaag het Jaar van de Hond van start. Er zal tot en met volgende week dinsdag gefeest worden. Tot dan ligt het openbaar leven zo goed als stil. Mensen, die geboren zijn in 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 en 2006, moeten dit jaar extra opletten. 

200 miljoen Chinezen reizen lange afstanden om bij hun familie te zijn. Vandaag, op de eerste dag van het Chinese jaar Huangdi 4715, gaan gelovigen naar de boeddhistische tempel om voor een voorspoedig jaar te bidden. Overal ter wereld zijn Aziaten momenteel aan het vieren.

Dit jaar is het Jaar van de Hond. Mensen die geboren zijn in het teken van de hond zijn loyaal, geduldig en betrouwbaar. Volgens de Chinese astrologie zou dit jaar meer stabiliteit dan de voorbije jaren moeten brengen, zeker voor wie hard werkt.

Interessant weetje: maar liefst 90 procent van het vuurwerk ter wereld wordt in China geproduceerd. Vuurwerk wordt in China traditioneel gebruikt om de boze geesten weg te jagen. Bovendien zijn heel wat decoraties in deze feestperiode rood. De functie is opnieuw boze geesten wegjagen.

Pandababy’s

De panda’s uit een kweekcentrum in de Chinese provincie Sichuan stalen de show. Ter gelegenheid van het nieuwe Chinese jaar kregen pandababy’s allerlei speelgoedjes en snoepjes. Alle 42 nieuwe baby’s van 2017 stonden in the picture. Ongeveer één derde van de reuzenpanda’s in de wereld woont in Sichuan.

De beelden van het Chinese Nieuwjaar:

epa

De boeddhistische rituelen:

Gesponsorde artikelen