“Paniek” bij Apple: softwareproblemen brengen lancering langverwachte iPhone 8 in gedrang

“Paniek” bij Apple: softwareproblemen brengen lancering langverwachte iPhone 8 in gedrang

Er zijn problemen met de iPhone 8, het volgende toestel van Apple, waarvoor de verwachtingen bijzonder hoog zijn. Vooral bij de ontwikkeling van software voor de iPhone 8 loopt het niet lekker. Het toestel zou z’n deadline niet halen, en als het dat wel doet, zullen een pak van de belangrijke functies pas later geactiveerd kunnen worden.

De vertraging zou nog niet definitief zijn, maar afhangen van hoe snel de problemen worden opgelost. Maar volgens een bron van Fast Company zou er momenteel paniek heersen binnen het iPhone 8-team van Apple.

De softwareproblemen zouden ertoe kunnen leiden dat de iPhone 8 pas later wordt geproduceerd en geleverd aan klanten.

Er waren al berichten opgedoken dat de draadloze oplaadfunctie van de iPhone 8 pas in een latere software-update zou kunnen worden geïnstalleerd. Maar ook de nieuwe 3D-gezichtsdetectie zorgt voor problemen.

1.200 euro?

Apple zou toch nog denken aan een Touch ID-vingerafdrukscanner in de iPhone 8. In gelekte foto’s was de vingerlezer niet te zien, omdat de thuisknop is verdwenen. Maar die zou dan uiteindelijk toch nog onder het OLED-scherm worden geïntegreerd.

De nieuwe iPhone – tien jaar na de eerste – zou ook erg duur worden. Er circuleren bedragen van een instapmodel voor maar liefst 1.200 euro.

Gesponsorde artikelen