Parijs ligt onder een dik pak sneeuw: moeten wij ons hier ook schrap zetten?

Parijs ligt onder een dik pak sneeuw: moeten wij ons hier ook schrap zetten?

De inwoners van Parijs zijn vanochtend wakker geworden in een witte stad. ’s Nachts is de sneeuw met bakken uit de lucht gevallen, zo’n 12 tot 15 centimeter. Uiteraard overheerst chaos in Parijs door de winterprik, iets wat wij hier ook al gezien hebben deze winter. Zit dat er opnieuw in? Vrijdag zou het immers onze beurt zijn om sneeuwbuien te verwelkomen.

Bussen die niet rijden, mensen die urenlang hebben vastgezeten op snelwegen, en de raad om je vandaag niet te verplaatsen. Het was chaos in Parijs door de winterse buien die vannacht een flinke laag sneeuw achterlieten. De ene werkte dan maar thuis, de andere haalde zowaar z’n skilatten boven, want je kon vanochtend echt skiën in de Franse hoofdstad. De Eiffeltoren werd gesloten.

Gisterenavond stonden er al honderden kilometers file in en rond Parijs. Veel automobilisten hebben de nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht. Volgens de weerdiensten is deze hoeveelheid sneeuw vrij zeldzaam in Parijs. Natuurlijk sneeuwt er wel eens, maar zelden krijgt de stad met zo’n pak te maken.

Krijgen wij ook sneeuw?

Parijs ligt niet zo heel ver van ons, en ook hier is het deze week ijskoud. Koud genoeg voor sneeuw om te blijven liggen. Dus is de vraag of wij ons aan een paar fikse sneeuwbuien moeten verwachten. Als dat gebeurt, dan zullen we vooral vrijdag in de gaten moeten houden. Het is dan zwaarbewolkt over het hele land, en de temperatuur komt nauwelijks boven het vriespunt uit. Het KMI verwacht voor de middag al sneeuw in het westen en in het centrum van het land. Aan de kust wordt dat na de middag regen, maar elders kan het nog steeds wat sneeuwen.

In de Ardennen ligt nu overigens al een pakje sneeuw. Tegen het weekend zal de kwaliteit van die sneeuw volgens NoodweerBenelux wel achteruit gaan door de komst van zachtere temperaturen. Het kwik kan dan overdag weer naar 5 tot 6 graden stijgen, al blijft ook in het begin van volgende week smeltende sneeuw in Vlaanderen mogelijk. Voorlopig lijkt de tweede helft van februari alvast wel een paar graden warmer te worden dan tijdens de koudegolf van deze week.

Afwachten dus, maar geniet intussen mee van de romantische stad Parijs die in de sneeuw nog iets magischer wordt …

Van een winterlandschap gesproken …

Die sneeuw maakt Parijs vlak voor Valentijn nóg romantischer

De Parijzenaars bonden zelfs hun skilatten aan

Bij de ene ging dat al wat beter dan bij de andere

Ondertussen staat het water in Parijs nog altijd heel hoog

Dus ze bidden daar wel om een beetje droger weer

Maar het is natuurlijk vooral heel mooi

Zo veel sneeuw zien ze in Parijs ook niet vaak

En nu wij? We mogen in elk geval dromen …

Gesponsorde artikelen