Parkeerbedrijf int al maandenlang onterecht parkeerboetes

Parkeerbedrijf int al maandenlang onterecht parkeerboetes

Het Gemeentelijke Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) dat belast is met de controle op het betalend parkeren, int al maandenlang onterecht parkeerretributies aan de Blancefloerlaan op Linkeroever. Dat meldt ‘Parkeercontrole’, dat bestuurders helpt in de strijd tegen hoge parkeerretributies.

Minstens sinds december 2015 – maar vermoedelijk al veel langer – schrijft GAPA parkeerretributies uit aan de Blancefloerlaan te Antwerpen. Op de plaats waar de boetes werden uitgeschreven, moest volgens het Parkeerbedrijf de blauwe schijf worden gelegd. Alleen … wordt dat nergens aangegeven door middel van verkeersborden.

“Een gedeelte van de Blancefloerlaan ligt inderdaad in een zogenaamde ‘blauwe zone’, waar de parkeerschijf moet worden gelegd”, meldt Parkeercontrole. “De retributies werden echter uitgeschreven vóór het verkeersbord dat deze zone aangeeft. Wie aan de Blancefloerlaan beboet werd, heeft er dus alle belang bij zijn boete goed na te kijken.”

Heraanleg

De reden voor de verwarring ligt volgens Parkeercontrole bij de heraanleg van de Blancefloerlaan en de aanleg van enkele nieuwe zijstraten. Toen nieuwe parkeervakken werden aangelegd, werden de verkeersborden niet aangepast aan de nieuwe situatie. En dus kreeg een onbekend aantal bestuurders ten onrechte een parkeerboete thuisgestuurd.

Het Parkeerbedrijf erkende inmiddels de fout en meldde dat de verkeersborden snel aan de nieuwe situatie zullen worden aangepast.

Volgens Parkeercontrole zijn er echter nog andere redenen waarom er op die plaats geen parkeerretributies kunnen worden uitgeschreven. “Met de blauwe zone aan de Blancefloerlaan is vanalles mis. We zullen bekijken of ook de andere problemen in de toekomst worden aangepakt. Gebeurt dat niet, dan blijven we onze gebruikers aanraden de parkeerretributies te betwisten”, aldus nog Parkeercontrole.

Protest

Wie beboet werd, kan terecht op de pagina van Parkeercontrole. Gebruikers kunnen er ook terecht om te weten waar er precies gecontroleerd wordt. Zo hoopt de pagina haar gebruikers te behoeden voor al te hoge parkeerretributies.

Gesponsorde artikelen