Party like a Russian: de Russen winnen een zeer matige openingsmatch van het WK met dikke cijfers: 5-0!

Party like a Russian: de Russen winnen een zeer matige openingsmatch van het WK met dikke cijfers: 5-0!

Rusland is het WK in eigen land uitstekend begonnen. Het gastland versloeg Saoedi-Arabië met 5-0. Soms durft een openingswedstrijd wel eens traag op gang komen, maar dat was hier niet het geval. Al geeft die score een vertekend beeld, want het was een zeer matige wedstrijd.

Het scheelde niet veel of we zouden de eerste dag van het WK vooral onthouden door de middenvinger van Robbie Williams tijdens de openingsceremonie. De zanger deed dat gebaar tijdens zijn optreden voor de wedstrijd. Gelukkig voor het gastland was de eerste wedstrijd er eentje met een opvallende score. Het Russische team, zelfs in eigen land verguisd als één van de zwakste ooit, versloeg Saoedi-Arabië met forfaitcijfers: 5-0. Een score die vooral in de slotfase flink werd opgedreven.

Zwakste teams van WK

Maar laat ons wel wezen: die cijfers zijn vooral leuk voor de statistieken, want het voetbal was niet zo geweldig. Zoals verwacht waren Rusland en Saoedi-Arabië, officieel ook de zwakste landen op het WK, niet goed genoeg om ons te doen watertanden naar die maand voetbal die voor de deur staat. Vooral de Arabieren stonden er echt niet goed bij, ook al hadden ze vaak de controle over de bal. Yuri Gazinsky opende de score na twaalf minuten, waarna Denis Cheryshev al voor de rust de wedstrijd in een definitive plooi legde. Dzyuba deed er in de tweede helft nog eentje bij, en in de extra tijd zorgden opnieuw Cheryshev en Golovin voor de zware eindstand.

Op voorhand werd niet veel verwacht van deze partij, en behalve de doelpunten kwam die voorspelling ook uit. Voor Rusland is dit wel een serieuze boost om de tweede ronde te bereiken, want dat ging volgens kenners eveneens een zware opdracht worden. De Russische president Vladimir Putin zat er met genoegen naar te kijken, want het gevreesde gezichtsverlies is voorlopig van de baan.

Eerste topper

Morgen gaat het WK verder met een volledige dag voetbal, die uit drie wedstrijden bestaat. In de groep van de Russen staan Egypte en Uruguay om 14 uur tegenover elkaar. Om 17 uur volgt al de volgende match tussen Marokko en Iran, nog zo’n affiche waar we niet echt warm voor lopen. Maar om 20 uur zet de wereld zich schrap voor de eerste grote clash: Cristiano Ronaldo neemt het met Portugal dan op tegen Spanje, dat nog maar twee dagen een nieuwe bondscoach heeft. Het is nu helemaal begonnen!

Ook op Twitter werd de openingsmatch druk gevolgd:

Vijf doelpunten … Dat is toch verrassend

Ook de pronostieken onder collega’s en vrienden zijn weer begonnen

Maar er werd vooral gelachen met die ‘arme’ Saoedi’s

Of misschien hebben ze wel in een andere sporttak gewonnen

Zou de Ramadan er voor iets tussen zitten?

En de Nederlanders? Die geloven dat ze van dit Saoedi-Arabië misschien toch hadden kunnen winnen

Gesponsorde artikelen