Pas op voor beten want er zijn nog altijd muggen

Pas op voor beten want er zijn nog altijd muggen

We zijn dit jaar nog niet van muggen en de daarbij horende beten verlost. Meestal zijn de beestjes eind november al verdwenen, maar door het redelijk warme weer overleven ze dit jaar langer. Oppassen voor beten dus!

We hebben dit jaar lang geluk gehad als het aankwam op muggen want de vervelende beestjes zijn maar eind juni massaal beginnen opduiken. Jammer genoeg zijn ze wel van plan om lang te blijven.

Veel mensen kregen de laatste dagen tot hun eigen verbazing ineens een muggenbeet en dat is niet onlogisch. De muggen zijn namelijk nog niet verdwenen in ons land.

“Steeds later”

“Doordat het nog niet stevig gevroren heeft, en de winter nog niet is ingetreden, zijn er nog altijd veel insecten”, zegt Joeri Cortens van Natuurpunt in De Standaard.

Het koude weer van een paar weken geleden was dus niet zwaar genoeg om de muggen te doen verdwijnen. “We zien de laatste vijftien jaar dat de echte winter steeds later intreedt. Soms komt hij zelfs helemaal niet. Dat geeft insecten en zeker muggen de mogelijkheid om een extra generatie te kweken”, legt Cortens uit.

Te veel last? Zo hou je muggen op afstand en verzorg je je beten.

Gesponsorde artikelen