Pas opgedoken beelden bewijzen dat Disney World 2 jaar geleden al problemen had met alligators

Pas opgedoken beelden bewijzen dat Disney World 2 jaar geleden al problemen had met alligators

Vol ongeloof reageerde de wereld op het afschuwelijke bericht over hoe een jongetje van 2 vorige week in Disney World werd meegesleurd door een alligator. Hij overleefde de aanval niet. En het wordt nog veel degoutanter, want nu blijkt dat het park in de Amerikaanse stad Orlando (Florida) al járen problemen heeft om alligators op een veilige afstand te houden, zo tonen pas opgedoken videobeelden aan. 

Het overleden jongetje was vorige week aan de rand van het water vlakbij zijn hotel aan het spelen toen hij plots werd aangevallen en meegesleurd door een alligator. Zoekdiensten stelden alles in het werk om de jongen zo snel mogelijk terug te vinden, maar alle hulp kwam te laat.

“Hoe kan zoiets nu gebeuren in Disney World?” was een vraag die vele mensen zich stelden, maar nu blijkt dat de alligators er al langer tot vlakbij de bezoekers komen. Zo is op recent opgedoken beelden te zien hoe een personeelslid met een stok een alligator probeert te verjagen van de attractie Splash Mountain. De beelden dateren al van twee jaar geleden:

Alsof deze beelden nog niet erg genoeg zijn, hebben ook medewerkers van het attractiepark hun boekje opengedaan over het alligatorprobleem. In getuigenissen verklaren ook zij dat het park er al jaren mee kampt.

Uiteraard is het niet abnormaal dat er alligators leven in Orlando. Al is het wel aan Disney World om de dieren op een veilige afstand te houden om de veiligheid van hun bezoekers te garanderen.

Bron: VTM

Gesponsorde artikelen