Pascal Smet (sp.a) vergelijkt Brussel met “een hoer” en krijgt politieke wereld op zijn dak

Pascal Smet (sp.a) vergelijkt Brussel met “een hoer” en krijgt politieke wereld op zijn dak

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft Brussel in een interview vergeleken met een hoer. De politieke wereld veroordeelt de uitspraken van Smet scherp. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zet Smet zelfs voor een keuze: “Zich excuseren of ontslag nemen.”

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft zich een stuk minder populair gemaakt. In een podcast van de nieuwswebsite Politico heeft hij zich uitgesproken over de toestand van onze hoofdstad. En de woordkeuze van Smet was op z’n minst ongelukkig: “Ik vergelijk Brussel vaak met een hoer”, zei hij. “Geil en afstotend, lelijk en mooi tegelijk. Brussel is een stad die je niet gemakkelijk boeit, maar eens je erop verliefd wordt, blijf je verliefd.”

De reacties op de uitspraken van Smet zijn niet mals, zowel in de politieke wereld als bij de bevolking.

“Zich excuseren of ontslag nemen”

Premier Charles Michel (MR) heeft persoonlijk gereageerd op Smet. Op Twitter schrijft hij dat de uitspraken “onacceptabel” zijn. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) deelde de tweet van Michel.

Brussels minister van Leefmilieu, Energie Céline Fremault (cdH) eist excuses en Laurette Onkelinx (PS) staat er op dat ook prostituees gerespecteerd worden. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) gaat nog een stap verder. Smet moet zich van hem “excuseren of ontslag nemen”.

Smet biedt zijn excuses aan:

De reacties uit de politiek:

Gesponsorde artikelen