Pastaliefhebber? Volgens een nieuwe studie zou pasta geen dikmaker zijn

Pastaliefhebber? Volgens een nieuwe studie zou pasta geen dikmaker zijn

Veel mensen, studenten bijvoorbeeld, eten pasta. Het is makkelijk klaar te maken, er zijn zoveel verschillende pastagerechten en het is gewoon super lekker. Er wordt gezegd dat het niet gezond is, maar een nieuwe Canadese studie bewijst nu het tegendeel. Toch pasta à volonté dan? 

Volg je een dieet? Dan zal er zeker geen pasta tussen zitten, want dat is een dikmaker. Dat wordt althans beweerd, maar een Canadese studie stelt juist van niet. Onderzoekers zeggen dat je zelfs een beetje gewicht verliest. Het nieuw onderzoek werd gepubliceerd in BMJ Open, een online platform waarop medische onderzoeken worden gepubliceerd.

Misschien moeten we stoppen met koolhydraten op het menu te schrappen. Dokters van St. Michael’s Hospital in Toronto stelden vast dat pasta je net helpt vermageren. Ze verzamelden data bij 2.488 deelnemers van de studie. De proefkonijnen aten ongeveer 3,3 porties pasta per week in de plaats van andere koolhydraten zoals wit brood of gebakken aardappelen. Wat blijkt? Diegene die pasta gegeten had, verloor een beetje gewicht.

Wel gezond

Volgens de onderzoekers doet pasta de suikerspiegel in je bloed trager stijgen dan andere koolhydraten. “Uit onze studie blijkt dat het eten van pasta niet bijdraagt tot gewichtstoename of een toename van lichaamsvet”, zegt hoofdonderzoeker Dr. John Sievenpiper. “In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, kan pasta wel deel uitmaken van een gezond dieet.”

Wat denk je? Vanavond een bord pasta klaarmaken?

Gesponsorde artikelen