Pearl Jam stelt hun Europese tournee officieel uit tot 2021, Rock Werchter schrijft nu ook zelf dat de kans klein is dat het festival nog zal plaatsvinden

EPA

Het is helaas het zoveelste bericht over een afgelasting dat we moeten brengen, maar het is niet anders: Pearl Jam heeft nu ook officieel besloten om hun Europese tournee die voor deze lente en zomer gepland stond een jaar uit te stellen. Daartoe behoort ook hun concert op Rock Werchter, waarrond officieel nog geen bericht van annulering is, maar dat wordt voor alle duidelijkheid wél eerstdaags verwacht.

De Nationale Veiligheidsraad zit woensdag samen rond de festivals. Naar alle verwachting sneuvelt daar en dan de festivalzomer. Pearl Jam annuleerde eerder deze week ook al hun show in Hyde Park, daar zouden ze samen optreden met Kendrick Lamar. Ook die staat op Rock Werchter en zal dus allicht binnenkort annuleren, als onze overheid dat niet als eerste zal doen. Om het rijtje af te maken: ook de zussen HAIM hebben hun Europese tournee al geannuleerd.

Wat met Rock Werchter?

Fans van Pearl Jam zullen dus nog tot minstens 2021 moeten wachten om hun favoriete band aan het werk te zien. Of dat dan ook op Rock Werchter zal zijn, is op dit moment erg onduidelijk.

Ondertussen schrijft Rock Werchter zelf op hun sociale media dat de kans klein is dat het festival zal plaatsvinden, maar dat het aan de Nationale Veiligheidsraad is om daarover te beslissen. “Blijf binnen, hou de social distancing aan en zorg goed voor jezelf en voor elkaar”, besluiten ze daar. Wordt vervolgd.

Gesponsorde artikelen