Pearl Jam stelt Noord-Amerikaanse tournee uit, Santana komt niet naar het Sportpaleis

Hou je concerttickets voorlopig nog bij, maar na het advies van de federale regering om indoor bijeenkomsten van meer dan 1.000 mensen te verbieden, staan er plots heel veel concerten op de helling. Het Brusselse Gewest vaardigde al een verbod uit, Er is nu ook overleg gaande met gouverneurs en burgermeesters die kunnen beslissen om een evenement door te laten gaan, maar intussen lopen ook de eerste annuleringen van de artiesten zelf binnen.

Zo heeft Pearl Jam vandaag beslist om het eerste deel van hun nieuwe wereldtournee uit te stellen. Het gaat hier voorlopig enkel om 16 Noord-Amerikaanse concerten en hun concert op Rock Werchter komt voorlopig dus niet in het gedrang. Zeker niet omdat outdoor evenementen voorlopig aan het advies van de regering ontsnappen. Tenzij Pearl Jam zelf beslist om te annuleren gaat dat concert dus gewoon door.

De band schrijft op Twitter dat ze als inwoners van Seattle van dichtbij hebben gezien hoe snel het kan gaan: de scholen van hun kinderen en de universiteiten in de stad zijn gesloten. “It’s been brutal, and it’s gonna get worse before it gets better” schrijven ze ook nog.

De veiligheid van hun publiek moet altijd op de eerste plaats staan en daarom heeft de band besloten om het eerste deel van hun wereldtournee uit te stellen. “Tel daarbij dat we groep zijn met een unieke aanhang van toegewijde en gepassioneerde fans die ons overal volgen en het kan alleen maar de juiste beslissing zijn. We zijn altijd vereerd geweest door zo een toewijding, maar reizen is nu iets dat we moeten vermijden.”

Tot slot klaagt de band ook nog het gebrek aan duidelijke richtlijnen vanuit hun overheid aan. Aangezien dit een eerste, unieke, situatie is, geloven ze er bij Pearl Jam tot slot niet in dat de situatie in de volgende weken onder controle zal raken.

Santana niet naar het Sportpaleis

Het concert van Santana in het Sportpaleis op 24 maart gaat niet door. Het management van de zanger stuurde een statement de wereld in waarin duidelijk werd gemaakt dat de hele Europese tournee uitgesteld zal moeten worden. België is immers niet het enige land met corona-richtlijnen en -verboden en meerdere landen hebben beslist om bijeenkomsten van meer dan 1.000 mensen niet meer te laten doorgaan.

De tournee wordt uitgesteld. Tickethouders kunnen dus gewoon hun ticket bewaren tot wanneer de latere datum bekend is. Mensen die een ticket hebben, zullen automatisch van de nieuwe datum op de hoogte worden gebracht. Wie dan niet meer kan, kan zijn geld alsnog terugvragen.

Ook het concert van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi – ook op 24 maart – in het Capitole in Gent gaat niet door.

Meer
Lees meer...