Pedofiele priesters vragen erkenning als derde geslacht

Pedofiele priesters vragen erkenning als derde geslacht

Het beste nieuws komt van dubieuze bronnen. Journalisten die alles dubbelchecken, publiceren enkel voorgekauwde pap. Een journalist moet niet checken, maar onthullen, vindt Tim F. Van der Mensbrugghe.

Een brief van een oude priester zorgt voor beroering in het bisdom Brugge. De pastoor vraagt meer inspanningen van bisschop Jozef De Kesel om pedofiele priesters bij de Raad van Europa te laten erkennen als derde geslacht, naast gewone mannen en vrouwen.

In de brief die de redactie in handen kreeg, maakt Daniël D. gewag van een vertrouwensbreuk. “De voorbije weken heb ik er meermaals aan gedacht mijn ambt neer te leggen. Niet omdat ik twijfel aan mijn roeping, maar omdat ik twijfel aan de trouw van de kerk tegenover haar herders”, schrijft hij.

Veel bijval

“Hoe kan het dat de kerk toelaat dat transgenders erkenning krijgen van de Raad van Europa, maar dat wij vervolgd en gediscrimineerd worden?”, maakt de West-Vlaamse pastoor zich kwaad. “De kerk dekt allerlei perversiteiten toe met de mantel der liefde, maar pedofiele priesters worden verbannen naar het verborgene.”

De pastoor krijgt veel bijval van andere pedofiele geestelijken. “Ik ben niet voor mannen of vrouwen, maar voor jonge kinderen. Ik ben geboren in het lichaam van een priester die kinderen wil misbruiken”, getuigt een lotgenoot. “Dat is mijn genderidentiteit, ik wil als dusdanig erkend worden. Niemand kan voor mij bepalen hoe ik me voel.

‘Ik ben geboren in het lichaam van een priester die kinderen wil misbruiken’

Gesponsorde artikelen