Honderden pendelaars zonder broek op de Londense metro voor de ‘No Trousers Tube Ride’

Londenaars die op zondag 8 januari de metro namen in de Britse hoofdstad, kwamen voor een bizarre verrassing te staan. Honderden pendelaars stapten toen namelijk in zonder broek. En hoewel dat voor sommigen nogal vreemd overkwam, bleek er toch een reden voor te zijn. Het was namelijk tijd voor de ‘No Trousers Tube Ride’, die elk jaar in verschillende steden wordt georganiseerd.

Dat het jaar vol zit met bizarre feestdagen en happenings, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar toch was er afgelopen weekend eentje die nog steeds grote ogen gooit. In Londen, en andere grote steden, werd de ‘No Trousers Tube Ride’ namelijk opnieuw georganiseerd. Voor de eerste keer sinds de coronacrisis konden deelnemers dus weer zonder broek, en sommigen in passend ondergoed met treintjes, plaatsnemen op de metro.

No Trousers Tube Ride

Hoewel nergens staat dat het niet mag, zie je toch amper een persoon in enkel zijn of haar ondergoed op de metro, tram of trein. Dat was afgelopen weekend in Londen dus niet het geval. Op Twitter regende het aan verraste reacties van mensen die op de metro heel wat mannen en vrouwen tegenkwamen zonder broek aan. Pas later hadden ze door wat voor dag het was en waarom al die mensen hun broek uitdeden.

De ‘No Trousers Tube Ride’ is een jaarlijkse happening die in 2002 voor het eerst werd georganiseerd in New York. Later is die traditie verdergegaan in andere steden, waaronder Londen. Een speciale reden voor het event is er niet, al waren er wel duidelijke regels.

Geen strings

Op het Facebook-evenement stond namelijk te lezen dat het doel van de happening was om mensen te laten lachen, niet om ze bang te maken. “Je kan een grappige onderbroek dragen, maar niets over the top. Als je je veiliger voelt met twee onderbroeken boven elkaar, doe gerust”, schreef de organisatie.

“Draag geen strings of andere dingen die aanstootgevend kunnen gevonden worden. We willen mensen laten lachen, niet voor problemen zorgen”, gingen ze verder. Wie weet kent België tegen volgend jaar een soortgelijke traditie.

Bekijk hier enkele beelden:

Meer
Lees meer...