Perfect voor reisliefhebbers met beperkt budget: dit zijn de goedkoopste (en duurste) Europese steden

Perfect voor reisliefhebbers met beperkt budget: dit zijn de goedkoopste (en duurste) Europese steden

Reizen hoeft niet noodzakelijk stukken van mensen te kosten. Je kan de mooiste steden van Europa bezoeken met een klein budget, al moet je dan uiteraard geen grote luxe verwachten. Maar het is wel degelijk mogelijk. 

Onderstaande infografiek, gemaakt door het Britse Simply Holiday Deals, toont de gemiddelde prijs (in pond = 1,4 euro) van het bezoek aan een stad. In de prijs zit een overnachting in een hostel met goede recensies, een bezoek aan één bekende attractie, drie budgetmaaltijden, en drie lokale biertjes of wijnen.

Het mag duidelijk zijn dat de steden in Noord-Europa het duurste zijn, samen met Zwitserland. Daarna komen onze regio en Groot-Brittannië. Zuid-Europa is werkelijk al pakken goedkoper, en in Oost-Europa kan je soms drie dagen verblijven voor de prijs van één dag Noord-Europa.

Simply Holiday Deals

Goedkoopst en duurst

De goedkoopste stad van Europa blijkt Kiev te zijn. In de hoofdstad van Oekraïne zijn vervoer en attracties spotgoedkoop, en ook overnachten kan je aan een spotprijs. In totaal heb je er maar 15,7 pond (22,2 euro) per dag (plus nacht) voor nodig. Soortgelijke prijzen zien we in het Roemeense Boekarest en het Bulgaarse Sofia.

Ter vergelijking: in Brugge ben je voor hetzelfde 42 pond (60 euro) kwijt, in Brussel 55 pond (78 euro). Amsterdam is met 61 pond (86 euro) nog duurder. Het Noorse Bergen zit daar met 68 pond (96 euro) nog heel wat boven, maar het Zwitserse Zurich staat op eenzame hoogte met 80 pond (113 euro).

Simply Holiday Deals
Simply Holiday Deals

Gesponsorde artikelen