‘Perry Mason’ seizoen 2 nu te zien op Streamz

Perry Mason was het hoofdpersonage in een legendarische televisiereeks die tussen 1957 en 1966 liep op de Amerikaanse televisie. Zestig jaar na dat debuut kreeg de detective een eigen reeks, en daarvan heeft Streamz nu het tweede seizoen in de aanbieding.

Perry Mason is een Amerikaanse misdaadserie die gebaseerd is op de gelijknamige protagonist uit de boeken van auteur Erle Stanley Gardner. De serie ging op 21 juni 2020 in première op de Amerikaanse betaalzender HBO. Nu staat het vervolg van seizoen 1 ook op Streamz. Het titelpersonage wordt gespeeld door Matthew Rhys.

Het verhaal

We keren in de reeks terug naar het Los Angeles van de jaren ’30. In het eerste seizoen schoolde privédetective Perry Mason (Matthew Rhys) zich om tot advocaat om een onschuldige vrouw van de doodstraf te redden.

Perry Mason (Matthew Rhys).- Bron: HBO Max

In het tweede seizoen staat er opnieuw een brutale moord centraal, dit keer op een lid uit een machtige oliefamilie. Perry en zijn team ontdekken al snel dat de zaak veel dieper gaat dan ze konden voorzien, en dat ze omringd zijn door corruptie en samenzweringen.

De cast

Perry Mason wordt gespeeld door Matthew Rhys. In 2018 wist hij een Emmy te winnen voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Dramaserie, dit in The Americans (2013-2018). Ook speelde hij mee in Cocaine Bear (2023).

Zijn twee kompanen zijn Della en Paul. Della is de rol van de Britse actrice Juliet Rylance en is bekend van The Knick (2014). Samen met Paul (Chris Chalk) vormen zij een team met Perry Mason. Chris Chalk speelde onder andere al mee in Detroit (2017).

(L-R): Matthew Rhys, Juliet Rylance en Chris Chalk
Bron (L-R): Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images; Photo by Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency via Getty Images; Photo by Monica Schipper/Getty Images

Verder spelen ook onder andere Justin Kirk (Weeds), Diarra Kilpatrick (American Koko), Katherine Waterston (Queen of Earth) en Shea Whigham (Joker) mee.

Meer
Lees meer...