Persconferentie: Marc Coucke blijft nog twee maanden voorzitter van KV Oostende

Persconferentie: Marc Coucke blijft nog twee maanden voorzitter van KV Oostende

Marc Coucke, de kersverse eigenaar van RSC Anderlecht, laat in een persconferentie weten dat Roger Vanden Stock nog twee maanden voorzitter blijft van de ploeg: “Vanaf 1 maart wordt Roger erevoorzitter en ikzelf voorzitter.” Coucke zal “tot die tijd mee op zoek gaan een opvolger voor KV Oostende”, de club waar hij momenteel nog eigenaar van is.

Marc Coucke steekt het niet onder stoelen of banken: hij is bijzonder trots om RSC Anderlecht te mogen overnemen: “Deze club is het hart van het Belgische voetbal. Als we de traditie combineren met een iets modernere bewindsvoering, dan is er hier veel mogelijk.”

Behoort een nieuw stadion tot de mogelijkheden? “Ik heb daar nog maar weinig rond onderzocht”, zegt Coucke. “Maar volgens mij is het voor een club beter om een eigen stadion te hebben.” Daarmee lijkt hij de plannen voor het Eurostadion definitief af te voeren.

Eigen aanpak met respect voor tradities

Coucke laat ook weten dat hij niet van aanpak zal veranderen: “Ik ga mezelf blijven. Ik zal niet veranderen. Ik durf Anderlecht te vergelijken met de adel van de twintigste eeuw. Die hadden macht, klasse en uitstraling. Wie toen openstond voor de industrialisering en de nieuwe economie, heeft het gehaald.”

Toch zal hij het kind niet met het badwater weggooien: “Ik wil de traditie en de uitstraling van deze club behouden. De jeugdwerking is heel belangrijk voor mij. Spelers die hier opgeleid zijn, moeten in de eerste ploeg komen.”

Geen geheime meeting in Londen

Coucke is ook trots op de manier waarop de deal met Anderlecht gesloten werd: “We zijn trots dat we alles hebben kunnen regelen in alle discretie.” Hij ontkent dan ook dat er geheime etentjes geweest zijn in Londen. “We hebben elkaar niet gezien in Londen. Dat klopt niet.”

Hoe het nieuwe bestuur van Anderlecht er zal uitzien, is ook nog niet duidelijk. “Of ik mensen zal meenemen van KV Oostende? Dat gaan we de komende twee maanden bekijken. Ik wil de mensen hier eerste leren kennen en ook iedereen respecteren.”

De persconferentie van Marc Coucke en Roger Vanden Stock:

Gesponsorde artikelen