Personeel van Amazon wordt betaald om bedrijf op Twitter te beschermen

Personeel van Amazon wordt betaald om bedrijf op Twitter te beschermen

Zeker vijftien werknemers van Amazon beschermen hun bedrijf op Twitter met positieve berichten. Er doen al een tijdje geruchten de ronde over de slechte werkomstandigheden in de pakjescentra van Amazon. Ze tweeten echter niet alleen uit trouw voor hun bedrijf, maar ook omdat ze ervoor worden betaald.

De accounts zijn ontdekt door TechCrunch, en intussen zouden er al zo’n vijftien gevonden zijn. Ze gebruiken allemaal het logo van Amazon als achtergrond van hun Twitter-pagina en er staat telkens ‘Amazon FC Ambassador’ met een bruine doos bij. Ze reageren vooral op tweets van andere gebruikers, meestal als reactie op de berichten over de slechte omstandigheden waarin ze moeten werken.

Plassen in flessen

Er doen al een tijd geruchten de ronde over helse omstandigheden waarin het personeel van de inpakcentra moeten werken. Zo zouden ze in flessen moeten plassen of zich gewoon moeten inhouden, omdat er geen tijd kan worden verloren met toiletpauzes. Opvallend is dat de twitteraars vooral op dit bericht reageren wanneer mensen erover tweeten.

De twitteraar hierboven zegt dat hij wel degelijk van het toilet gebruik mag maken. En dat is maar goed ook, want hij drinkt naar eigen zeggen water zoals een kameel. Hij heeft dus vaak plaspauzes nodig.

Rondleiding

Intussen is het natuurlijk ook andere twitteraars opgevallen dat enkele mensen wel erg positief over Amazon reageren. Een woordvoerder van Amazon gaf uitleg aan Mashable en stelt dat het gaat om mensen die ervaring hebben met werken in de inpakcentra. Ze geven volgens Amazon een eerlijke omschrijving van de werkomstandigheden. Hij voegt eraan toe dat ze deel uitmaken van de propaganda voor de rondleidingen die in de centra worden gegeven. “Duizenden mensen kunnen ieder jaren zelf komen bekijken hoe het is om te werken in een van de inpakcentra.”

Gesponsorde artikelen