Peter Dedecker over Gents circulatieplan: “Als stadsbestuur democratisch ingesteld is, stellen ze het uit tot na referendum”

Peter Dedecker over Gents circulatieplan: “Als stadsbestuur democratisch ingesteld is, stellen ze het uit tot na referendum”

De Gentse N-VA haalt zijn slag thuis in zijn strijd tegen het nieuwe, omstreden Gentse circulatieplan. Samen met IntelliGent Mobiel heeft het de 26.000 nodige handtekening verzameld voor een referendum. Binnenkort worden die ingediend, maar het referendum lijkt maar in september plaats te zullen vinden en daarom hoopt Peter Dedecker (N-VA) dat het stadsbestuur het circulatieplan uitstelt.

Met de auto door Gent rijden wordt vanaf 3 april een heel moeilijke opgave. Volgens het stadsbestuur en schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is dat nodig om Gent leefbaar te houden, maar veel handelaars vrezen dat mensen zullen wegblijven uit het centrum.

Zij krijgen de steun van N-VA en begonnen vorig jaar met het verzamelen van de nodige handtekeningen om een referendum af te dwingen. “We hebben nu 26.000 handtekeningen, maar we gaan voor een reserve omdat het altijd kan dat er afgekeurd worden. Tegen het einde van de maand hopen we dan alle handtekeningen in te dienen bij het stadsbestuur”, zegt Peter Dedecker (N-VA) in een reactie aan newsmonkey.

“Circulatieplan uitstellen”

Omdat een referendum organiseren veel tijd in beslag neemt, zou het dan ten vroegste georganiseerd kunnen worden in september. Dan zou het circulatieplan al bijna een half jaar in dienst zijn, al hoopt Peter Dedecker dat het niet zover komt.

“Het stadsbestuur kan twee dingen doen als ze weten dat er een referendum zal komen. Als ze democratisch ingesteld zijn, stellen ze alles uit tot na het referendum. Dan tonen ze dat ze rekening willen houden met de Gentse bevolking.”

“Ofwel zeggen ze dat ze zich niets aantrekken van de bevolking en kijken ze achteraf wat ze doen met de uitslag van het referendum. Ik hoop dat ze het eerste doen en het circulatieplan uitstellen. Dat geeft hen ook de kans om wegenwerken af te krijgen om zo complete chaos te vermijden. Maar eigenlijk vrees ik dat ze het tweede zullen doen”, besluit Dedecker.

Groen wou niet reageren tot de aanvraag voor een referendum officieel is ingediend.

Gesponsorde artikelen