Peter Mertens (PVDA) breekt voet en raakt geblokkeerd in de lift van de Senaat met z’n rolstoel: “Maar voortaan loopt de campagne op wieltjes”

Peter Mertens (PVDA) breekt voet en raakt geblokkeerd in de lift van de Senaat met z’n rolstoel: “Maar voortaan loopt de campagne op wieltjes”

De kiescampagne heeft een eerste ‘slachtoffer’ gemaakt: PVDA-voorzitter Peter Mertens is van de trap gevallen. Het verdict is hard: ligamenten gescheurd en een klein botje in de voet gebroken. Een rolstoel is het gevolg. Vervelend, want echt handig is dat niet om campagne te voeren. Hij zat zelfs even vast in de lift van de Senaat. “Ik ga zoveel als mogelijk gewoon door. Het is goed om de wereld eens vanuit een ander perspectief te zien.”

Peter Mertens, de voorzitter van de Partij van de Arbeid, brak gisteren zijn voet. Stom ongevalletje, bij hem thuis van de trap gevallen. Wel zeer lastig, want de verkiezingscampagne is volop aan de gang. Voor de PVDA staat daarbij veel op het spel: voor een zoveelste keer proberen ze door de kiesdrempel te breken en zetels te halen in de Kamer en het Vlaams parlement.

Zelf is Mertens de lijsttrekker in Antwerpen, de provincie waar PVDA het meeste kans maakt om ook in Vlaanderen eindelijk een parlementslid te krijgen. Nu al heeft de PVDA wel twee Kamerleden, waaronder kopstuk Raoul Hedebouw, vanuit Wallonië. Mertens is dus nu wel fameus beperkt in z’n vrijheid: hij kan niet meer zomaar gaan en staan waar hij wil, maar moet dat met rolstoel en krukken doen.

Niet aangepast in de Senaat

Voor de reeks Election Talk, die binnenkort op newsmonkey te zien zal zijn, was Peter Mertens te gast in de Senaat, waar de opnames doorgaan. Dat bleek meteen een eerste stevige hindernis: hij raakte zelfs geblokkeerd in een lift van de Senaat. “Volgens mij is het lang geleden dat hier iemand met een rolstoel binnengekomen is”, vertelt de partijvoorzitter. “De lift zat vast, de rolstoelingang werkt niet meer, we moesten plots terug naar de ingang om onze accreditatie te tonen. Duidelijk niet aangepast aan mensen met een beperking.”

Geen al te groot probleem

Mertens ziet zijn gebroken voet helemaal niet als een probleem. “In de peilingen gaan we omhoog, maar ikzelf ben van de trap naar beneden gedonderd”, zegt hij al lachend. Ook op de campagne van de PVDA heeft de breuk geen al te groot effect, volgens Mertens. “De campagne loopt op wieltjes”, antwoordt hij met een klassiek mopje.

Gesponsorde artikelen