Peter Van de Veire mist Kerstmis met z’n dochter door fout vliegmaatschappij

Peter Van de Veire mist Kerstmis met z’n dochter door fout vliegmaatschappij

MNM-presentator Peter Van de Veire heeft Kerstmis niet kunnen vieren met zijn dochter die op Erasmus is in Tallinn. En dat is de schuld van de vliegtuigmaatschappij waarmee hij vloog. Van de Veire schrijft zelf op Facebook dat hij in tranen uitbarstte toen hij besefte dat hij zijn dochter niet zou zien in deze kerstperiode.

Radiopresentator en tv-gezicht Peter Van de Veire was van plan om Kerstmis te vieren met de dochter die hij al een paar maanden moet missen nu ze op Erasmus zit in Tallinn, Estland. Maar van zijn kerstige plannen is niets in huis gekomen toen bleek op de luchthaven van Schiphol dat zijn vlucht van LOT Airlines overboekt was. Maar liefst 15 mensen konden niet mee met de vlucht waarvoor ze een ticket hadden geboekt.

Geen garantie voor andere vlucht

Van de Veire lucht zijn hart op Facebook in een uitvoerige post en vertelt dat hij zijn vliegtickets ruim op voorhand had gekocht, dat hij ruim op voorhand op de luchthaven van Schiphol was, ruim op voorhand zijn bagage had ingecheckt en zenuwachtig afwachtte tot er eindelijk kon ingecheckt worden op de vlucht. Maar de luchthavenmaatschappij had hem verzekerd dat alles goed zou komen. Alleen gebeurde dat dus niet en bleek Peter zelfs niet de garantie te krijgen om mee te kunnen met een andere vlucht.

Opgevangen door vrienden

Conclusie? Hij barstte in tranen uit op de luchthaven en moest zijn dochter bellen om te zeggen dat ze het Estse restaurant mocht afzeggen en op zoek moest naar ander gezelschap om Kerstmis mee te vieren.

Van de Veire zegt dat de Erasmuscollega’s van zijn dochter haar goed hebben opgevangen en dat hij het hartverwarmend vond om te zien dat al zijn vrienden hem en zijn reispartner wilden opvangen op kerstavond.

Elke maatschappij doet overboekingen

Volgens Peter Van de Veire zei het boekingskantoor dat elke luchtvaartmaatschappij vluchten overboekt, volgens een wiskundige berekening, omdat ze er op rekenen dat er altijd mensen zijn die niet komen opdagen voor hun vlucht. Dus Van de Veire heeft gewoon heel veel pech gehad dat blijkbaar wél iedereen kwam opdagen voor zijn geboekte vlucht.

Hij raadt iedereen dan ook aan om op voorhand goed na te kijken hoe je boeking in elkaar zit en te proberen op voorhand in te checken, omdat je anders altijd een kans hebt dat je toch niet meekan met de vlucht die je geboekt hebt.

Als laatste vraagt hij zich nog luidop af of we met z’n allen wel écht zo goedkoop willen reizen. Want de service (of het gebrek daaraan) is er ook naar.

Lees hier het volledige verhaal:

Gesponsorde artikelen