Left Right
scrollTop top

PewDiePie post laatste video voor zijn “break”


PewDiePie
© YouTube

De Zweedse YouTuber PewDiePie haalde in december de wereldpers door te zeggen dat hij een “break” ging nemen van YouTube. Veel mensen zagen die break als het definitief einde van zijn YouTubecarrière. PewDiePie maakte dan duidelijk dat het gaat om een pauze, van onbepaalde duur, maar dat hij zeker terug zal keren. En die pauze is nu ingegaan.

PewDiePie, de op één na grootste YouTuber, is voorlopig even weg. Zoals hij aankondigde in december zal hij een tijdje een pauze nemen van YouTube. De Zweed post al meer dan 10 jaar lang bijna dagelijks video’s en neemt nu voor de eerste keer een pauze. Hoe lang deze precies zal duren, weet hij zelf nog niet, maar hij benadrukt wel dat hij zeker terugkomt.

Pauze

Op het einde van 2019 kondigde Felix Kjellberg, die we beter kennen als PewDiePie, terloops aan dat hij een “break” ging nemen van YouTube. Hij was moe en had nood aan het pauze. Maar de twee zinnen die hij daarover uitsprak in een video gingen al snel een eigen leven leiden. Plots ging PewDiePie niet meer op een break maar stopte hij voorgoed met YouTube of ging hij heel 2020 geen enkele video posten. Het ging zo ver dat PewDiePie in een tweede video moest uitleggen wat het woord “pauze” betekent.

Hij zal dus even weg zijn van YouTube en daar heeft hij z’n redenen voor. “Ik denk ook gewoon dat het belangrijk is voor iedereen om een pauze te nemen, eender welke job je hebt. Er is dit jaar zoveel gebeurd in mijn leven (PewDiePie haalde 100 miljoen volgers, trouwde met zijn vriendin Marzia, …, red.). Ik heb alles altijd maar blijven opstapelen, zonder ooit een pauze in te lassen. Ik weet niet wat het is om me geen zorgen te moeten maken over video’s. Ik wil gewoon voelen hoe het is om me geen zorgen te moeten maken. Ik wilde hier geen big deal van maken. Maar nu voel ik me verplicht om dit uit te leggen.” Hij neemt dus een pauze om even alles op een rijtje te zetten, maar geen definitief afscheid.

Laatste video

Ondertussen heeft PewDiePie z’n laatste video gepost en is de break dus officieel van start gegaan. In de laatste video legt hij nog eens uit dat hij absoluut niet wil stoppen met YouTube. “Ik wil eigenlijk geen pauze nemen, ik hou ervan om video’s te maken. Maar ik heb het gevoel dat ik dit moet doen. Ik moet dit gewoon doen.”

De video gaat verder zoals elke video van PewDiePie, maar op het einde heeft hij nog een boodschap voor z’n fans. “Bedankt om al die jaren te kijken. Ik weet dat ik dit groter maak dan het is. Maar het is vreemd voor mij. Bedankt om naar mijn video’s te kijken. Het maakt me gelukkig dat jullie kijken. Want ik hou ervan om m’n video’s te maken.” Hij besluit: “Ik hou echt van video’s maken en van te communiceren met jullie. Maar het laatste jaar stapelde er zoveel zich op dat ik even moet afkoelen. En ik zal terugkomen met 10.000 procent! Dat is het voor mij. Tot ziens! Ik weet niet wanneer ik terug zal zijn, maar heb een mooie tijd.”

En zo zit het er dus even op voor PewDiePie, maar gelukkig heeft de Zweed duizenden video’s op z’n YouTubeprofiel. Genoeg voer dus om de pauze te overleven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update