Philipp Plein eerste grote modemerk dat cryptobetalingen accepteert

Philipp Plein is het eerste grote modemerk dat cryptovaluta’s accepteert als betaling. De detailhandelaar zal vijftien cryptomunten accepteren voor zowel online aankopen als aankopen in zijn winkels.

  • De populaire multinational, genoemd naar zijn Duitse ontwerper maar gevestigd in Zwitserland, zal vijftien digitale munten accepteren: Bitcoin, Bitcoin Cash, BNB Mainnet, Bitcoin SV, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Nano, OmiseGo, Paxos Standard Token, Qtum, Tron, TrueUSD, USD coin en Tether ERC-20.
  • Cryptobetalingen zullen zowel in Philipp Pleins winkels als online worden geaccepteerd.
  • Het merk is daarvoor een samenwerking aangegaan met Coinify, een cryptobetalingsplatform dat eigendom is van Voyager Digital.

Bredere trend

Philipp Pleins erkenning van cryptobetalingen past binnen een bredere trend van crypto-aanvaarding door de mode-industrie. Zo brengt een historisch merk als Burberry, bijvoorbeeld, gewoonweg zelf NFT’s uit. Daarnaast lanceerde het luxeconglomeraat LVMH (dat Louis Vuitton bezit) eerder op blockchaintechnologie gebaseerde authenticatiediensten. Ook een paar andere luxe- en beautymerken, waaronder horlogemakers Hublot en Franck Muller, accepteren cryptovaluta’s als betaalmiddel.

Het vaak controversiële merk, dat bekend staat om zijn “over-the-top esthetiek”, aldus Coindesk, is er wat techinnovaties betreft, altijd als de kippen bij. Zo was het een van de eerste modemerken dat een eigen e-commerceplatform ontwikkelde.

“Ik geloof dat cryptomunten de toekomst zijn en mijn team en ik hebben een grote toezegging gedaan in tijd en middelen, door alle noodzakelijke systeemaanpassingen uit te voeren om dit nieuwe type valuta te adopteren”, zei Plein in een persbericht.

(am)

Meer
Lees meer...