Philippe Geubels keert terug op tv met een verrassend programma voor één

Philippe Geubels keert terug op tv met een verrassend programma voor één

Het is al een jaar stil rond Philippe Geubels, behalve dan met zijn vaste optreden als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld. Volgend jaar keert hij terug met een eigen programma. Niet op VIER, zoals je zou verwachten, maar wel op één. ‘Taboe’ zal het heten, en Geubels zal iedere week op bezoek gaan bij mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen.

De bedenker van Taboe is niet van de minste. Bart Cannaerts werkte het uit en zag in Geubels het ideale gezicht voor het programma dat human interest en comedy moet verzoenen. Veel emoties dus, net dat wat we bij Geubels zelden zien. Hij gaat bijvoorbeeld op bezoek bij mentaal gehandicapten en terminale patiënten. Ontroering en humor zullen elkaar dus in die verrassende situaties moeten versterken.

De netmanager van één, Olivier Goris, is heel blij met het feit dat Geubels een programma voor de openbare omroep gaat maken. “Het kleurt wat buiten de lijntjes, maar dan is Philippe op zijn best. Én we krijgen ook een nieuwe kant van hem te zien, als iemand die met veel warmte en empathie, oprecht nieuwsgierig is naar de verhalen van andere mensen.”

We zullen wel nog een tijdje geduld moeten hebben, want het programma van Panenka zal ten vroegste in het najaar van 2017 te zien zijn.

Gesponsorde artikelen