‘Phineas and Ferb’-film komt deze zomer naar Disney+

Phineas and Ferb, dé jeugdserie waar het eeuwig zomervakantie bleef, komt terug! In de zomer lanceert Disney+ een film over de twee stiefbroertjes Phineas en Ferb. En nu heeft de streamingdienst ook al de eerste beelden onthuld!

De populaire animatieserie Phineas and Ferb liep van 2007 tot 2015 op Disney Channel en Disney XD. De serie telde meer dan 200 afleveringen, en dat allemaal in 104 dagen zomervakantie. En nu vijf jaar later, komt er een vervolg in de vorm van een film!

Candace Against the Universe

In de film, genaamd Candace Against the Universe, volgen we opnieuw de twee stiefbroertjes samen met hun vrienden. Ze reizen doorheen het universum om hun door aliens ontvoerde zus Candace te redden. Bedenkers Dan Povenmire en Jeff Marsh waren in het begin niet echt overtuigd om verder te gaan met de Phineas and Ferb-wereld, maar uiteindelijk kwamen ze toch op een goed verhaal. “Het is een ander verhaal dan we vaak met de show vertelden. We hebben besloten dat we Candace nooit echt in gevaar hebben gebracht en we hebben op die manier nog geen reddingsverhalen verteld”, legt Povinmire uit in een interview met Entertainment Weekly. “Maar we wilden ervoor zorgen dat de mensen die met Phineas and Ferb zijn opgegroeid van de film zouden houden. We hopen dat deze show wordt bekeken in de studentenkamers in het hele land.”

Ook zo goed als alle originele stemmen komen terug voor de film. Zo zal Ashley Tisdale terug de stem van Candace inspreken. Er zullen ook nieuwe aanstekelijke en grappige liedjes de revue passeren. “Het is als het aantrekken van een comfortabel, vertrouwd oud flanellen hemd”, vertelde Marsh nog over de nieuwe film.

Release

En die film komt er al sneller aan dan gedacht! Deze zomer nog brengt Disney+ hem naar de schermen! Wanneer dat exact zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. In België zullen we nog even moeten wachten op de film, want de streamingdienst wordt pas in september gelanceerd bij ons.

De productie ondervond nauwelijks problemen met de huidige coronacrisis. “Kunstenaars, in het algemeen, brengen altijd veel tijd door met tekenen thuis. De meeste van hen hebben dus een vrij volledige opstelling en hebben al de technologie om te kunnen koppelen. Toen we eenmaal allemaal vertrouwd waren met Zoom, was het een vrij snelle omschakeling naar de nieuwe manier van werken”, vertelde Mash nog.

Meer
Lees meer...