Phoebe Waller Bridge scenarioschrijfster ‘Bond 25’: “Nieuwe film moet vrouwen met respect behandelen”

Bond 25 komt eraan en de scenarioschrijfster, Phoebe Waller-Bridge, deed wel een heel opmerkelijke opmerking: “De nieuwe film moet vrouwen met respect behandelen, zelfs als Bond het zelf niet doet.” Ze is de tweede vrouw ooit die mee mocht schrijven aan een script van de filmserie. Ze ging in tegen critici en noemde de Bond-films nog altijd absoluut relevant, ook in deze tijdsgeest.

In tijden van #MeToo en Time’s Up lijken sommige scènes uit de Bond-films wel heel ver gegrepen. Is de Britse geheim agent wel een echte gentlemen zoals hij beweert te zijn?

Kijk hier naar de meest ongepaste momenten in de James Bond-films:

“Bond moet trouw blijven aan zijn personage”

Phoebe Waller Bridge is pas de tweede vrouw in de geschiedenis van Bond die mee mag werken aan het script. De eerste was Johanna Hardwood, die in 1962 meeschreef aan Dr.No en From Russia With Love. Phoebe vertelt aan entertainmentwebsite Deadline: “Er is veel gesproken over het feit of de Bond-franchise nog wel relevant is, vanwege zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij met vrouwen omgaat, zeggen critici. Maar Ik denk dat dat onzin is. Ik denk dat hij nu absoluut relevant is. Het moet gewoon groeien. Het moet nog evolueren, en het belangrijkste is dat de film de vrouwen goed behandelt. Hij hoeft dat niet te doen. Hij moet tenslotte trouw blijven aan zijn personage.”

Phoebe Waller Bridge op BAFTA:

EPA

Fan van Daniel Craig

De Fleabag-creator gaf aan Deadline toe dat ze een ontzettend grote fan is van Daniel Craigs versie van James Bond. “Toen ik Daniel als Bond voor het eerst zag, was er een soort zweverigheid in zijn acteren, waar ik erg van hield. Dus ik ben echt heel enthousiast over het schrijven van dialogen voor hem.” Ze voegde er nog aan toe: “Ik spreek altijd over dialogen, het script was er natuurlijk al. Ik vind het oneerlijk om te zeggen dat ik het script schrijf.”

Het scenario van de Bond 25-film is al in verschillende handen terecht gekomen en liep daarmee ook vertraging op. Eerst werd het geschreven door Neal Purvis en Robert Wade, maar niet lang daarna werd het herschreven door Scott Z. Burns. Om het daarna nog eens door te geven aan regisseur Cary Fukunaga. Nu werkt Phoebe Waller Bridge mee om de dialogen en de vrouwelijke personages verder uit te werken. Samen met Fukunaga en Daniel Craig zouden ze het volledige script aan het herschrijven zijn. Het plot blijft wel hetzelfde.

Volgens Phoebe moeten de nieuwe Bond-girls en andere personages uit de film, als échte mensen aanvoelen. Lashana Lynch, Léa Seydoux en Ana de Armas zijn drie van de knappe actrices die in Bond 25 meespelen. Ze vertelde nog aan Deadline: “Ik wil er gewoon zeker van zijn, dat wanneer Lashana, Léa en Anna het script te zien krijgen, ze goesting hebben om eraan te beginnen.” Bond 25 zal eind april in de bioscopen te zien zijn.

Gesponsorde artikelen