‘Physical: 100’, Zuid-Koreaanse afvalrace die vergeleken wordt met ‘Squid Game’, staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar het nieuwe Zuid-Koreaanse spelprogramma Physical: 100. Daarin nemen 100 mannelijke en vrouwelijke spierbundels het tegen elkaar op in verschillende fysieke proeven. In elke proef vallen enkele deelnemers af, tot er maar eentje overblijft. Daardoor wordt de reeks vergeleken met Squid Game.

Netflix zet ook dit jaar extra hard in op series en films van Zuid-Koreaanse bodem. Nadat dit weekend de film JUNG_E verscheen, is het nu de beurt aan de eerste nieuwe realityserie. Het gaat om Physical: 100, waarin gezocht wordt naar de man of vrouw met de beste fysieke kracht.

Physical: 100

In Physical: 100 nemen 100 spierbundels (m/v) het tegen elkaar op in verschillende fysieke opdrachten. In de teaser krijgen we al enkele van die opdrachten te zien. Zo is er een opdracht waarbij de deelnemers zo lang mogelijk aan een rek moeten blijven hangen en zien we ze in een andere opdracht tegen elkaar worstelen. 

De reeks werd al vanaf hij aangekondigd werd, vergeleken met Squid Game en de link is uiteraard niet ver te zoeken. Er komt binnenkort ook een spelprogramma dat volledig gebaseerd is op Squid Game, maar dat zal dus verschillen van Physical: 100. Bij Physical: 100 ligt de focus volledig op het fysieke. De deelnemers zullen dus geen kinderspelletjes moeten spelen, maar zullen het tegen elkaar opnemen in zware fysieke proeven.

Bekende deelnemers

Bij de deelnemers zijn ook enkele bekende gezichten. Zo kan je brandweerman Hong Beom-seok al kennen. Hij was eerder al te zien in het fysieke spelprogramma The Soldiers, waarin hij een indrukwekkende prestatie neerzette. Rapper Ovan, die je kan kennen van Mixnine neemt deel aan Physical: 100. Ook Bbullkup is een rapper. Verder is ook Agent H een van de deelnemers. Hij was ooit actief bij het Underwater Demolition Team (UDT) van het Zuid-Koreaanse leger, maar is nu een populaire YouTuber. Kang Han is dan weer een olympisch bobsleeër. Ook Yang Hak-seon is een olympiër. Hij pakte goud op de Olympische Spelen in Londen in gymnastiek. Er is nog een deelnemer met olympisch goud op zak. Yun Sung-bin pakte in 2018 goud in het skeleton op de Winterspelen in Korea. Shin Bo-mi-re is dan weer een professionele bokser.

Naast Koreanen doen er ook enkele buitenlanders mee. Zo is Markus Florian Krapt een van de deelnemers. Hij is een Duits model en presentator, maar woont al enkele jaren in Zuid-Korea. Ook de Japanse Akiyama Yoshihiro aka Sexyama lijkt een geduchte tegenstander te worden. Hij is een MMA-vechter en judoka. Austin Kang is een model dat geboren is in de Verenigde Staten, maar werkt nu als chef en model in Zuid-Korea. Wie Single’s Inferno gezien heeft, kan ook een deelnemer herkennen. Danser Cha Hyun-seung uit het eerste seizoen van het datingprogramma is namelijk te zien in Physical: 100.

Op dit moment staan de eerste twee afleveringen van Physical: 100 op Netflix. Elke dinsdag komen er twee nieuwe afleveringen bij. De finale verschijnt op dinsdag 21 februari 2023.

Bekijk hier de trailer voor Physical: 100:

Physical: 100 is één van de 34 Zuid-Koreaanse titels die Netflix dit jaar zal uitbrengen. Hier vind je een volledig overzicht. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...