Pig Beach: zwemmen tussen de varkens in tropisch paradijs

Pig Beach: zwemmen tussen de varkens in tropisch paradijs

Veel mensen dromen ervan te zwemmen met dolfijnen of walvissen, maar op een eiland in de Bahama’s kan je met andere dieren zwemmen: varkens. Niemand weet zeker hoe de dieren er verzeild zijn geraakt, maar voor toeristen zijn ze ideaal om een unieke vakantiefoto te maken. Wie zou dat verhaal immers geloven?

Pig Island

Het eiland waar de varkens leven, is voor de rest onbewoond. Daardoor hebben de bewoners van omringende eilanden het gebied Pig Island of Pig Beach genoemd. De eilandjes behoren tot een beschermd stukje natuur in de oceaan.

Waar komen ze vandaan?

Een goede vraag, maar het is niet precies geweten hoe de dieren in dit stukje paradijs op aarde terecht zijn gekomen. Eén theorie stelt dat de varkens er door zeelieden gedropt zijn, die van plan waren om later terug te keren en de dieren te koken.

Volgens een andere legende zijn de dieren na een schipbreuk naar het strand gezwommen. Castaways dus…Of misschien zijn de dieren in het geheim naar het eiland gebracht door zakenlui die het toerisme in de regio wilden stimuleren.

Hoe overleven ze?

De varkens krijgen voedsel van de bewoners van andere eilanden. Wanneer ze met hun boten de kust naderen, duiken de varkens het water in om hen tegemoet te zwemmen.

Gesponsorde artikelen