Left Right
scrollTop top

Pijnlijk: Mathias Coppens moest na zware val en operatie de opnames van Het Lichaam Van Coppens opgeven


Pijnlijk: Mathias Coppens moest na zware val en operatie de opnames van Het Lichaam Van Coppens opgeven

Niet alleen de kijkers, maar ook veel journalisten zijn toch wat met verstomming geslagen door het slechte nieuws over Mathias Coppens. In de tweede aflevering van Het Lichaam Van Coppens zien we hem een lelijke val maken. De diagnose was al even pijnlijk als de val: een operatie aan zijn schouder, een drie maanden durende revalidatie en forfait voor de meeste proeven in het programma.

Het is een wonder dat er nooit eerder een drama is gebeurd, want Mathias en Staf Coppens gaan wel heel erg ver voor hun programma Het Lichaam Van Coppens. En wat ook straf is: de gevolgen van het ongeval zijn tot deze week geheim gebleven, want de opnames dateren al van april. Mathias is intussen weer helemaal hersteld en kan dus wel meewerken aan de presentatie van het programma dat dit najaar weer op VTM loopt. Maar hij heeft er een bijzonder zware periode op zitten.

De broertjes Coppens wilden uittesten of ze met zevenmijlslaarzen sneller kunnen lopen, maar Mathias kwam daarbij zwaar ten val. Meteen was het voor zijn broer en voor de productieploeg duidelijk dat het ernstig was. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar de diagnose – die krijgen we volgende week te zien – heel hard bleek: een stuk kraakbeen is losgeschoten, waardoor de rechterschouder een stuk naar voor schoof.

Lange, pijnlijke revalidatie

Mathias mocht eerst drie weken lang niet bewegen met zijn schouder, daarna volgde een pijnlijke operatie, waardoor hij weer zes weken moest stil liggen en vervolgens moest hij de volgende drie maanden revalideren. Dat betekende ook dat hij een kruis moest maken over de geplande opnames van Het Lichaam Van Coppens. Een maand lang is de productie stilgelegd. Zijn broer Staf zal dit seizoen daardoor de meeste proeven voor zijn rekening nemen.

“Het was een bijzonder pijnlijke revalidatie. Zeker in het begin heb ik afgezien”, zegt Mathias. “De schouder is blijkbaar een moeilijk gewricht om te genezen omdat het niet ingekapseld zit. Maar los van de pijn, was het ook gewoon mentaal zwaar. Normaal gezien ben ik heel actief, maar nu mocht ik plots niet meer sporten, niet meer met de wagen rijden,… Om nog maar te zwijgen van de opnames die ik niet meer kon meedoen zoals gepland.”

Uiteindelijk was hij net op tijd de oude om de opnames vorige maand te hervatten. Volgende week zien we de beelden uit het ziekenhuis.

Hieronder getuigen de broers in het VTM Nieuws over het ongeval:

Het Lichaam Van Coppens – donderdag om 20u35


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810