Piloot van gecrasht vliegtuig zou geroepen hebben om hulp: “We hebben geen brandstof meer!”

De reden waarom het vliegtuig met aan boord een Braziliaanse voetbalploeg gisteren is neergestort, lijkt bekend. Een collega-piloot zou een gesprek van de piloot van het gecrashte vliegtuig met de luchtvaartleiding hebben gehoord. Daar smeekte hij om hulp omdat ze zonder brandstof zaten: “We hebben geen brandstof meer! We storten neer!”

Het onderzoek naar de precieze oorzaak van de crash van het noodlottige vliegtuig zal ongetwijfeld nog maanden duren, maar het gesprek dat de piloot Juan Sebastian Upegui van zijn collega Miguel Alejandro Quiroga hoorde, laat weinig aan de verbeelding over. “We hebben geen brandstof meer! Help ons! Alle elektronica is uitgevallen. We storten neer!”, zou die geroepen hebben.

Het nieuws is bevestigd door Ximena Sanchez, een stewardess die de crash overleefd heeft, aan iemand van de hulpdiensten die haar uit het wraak haalde. De onderzoekers zouden haar nu ondervragen. Hoe het kan dat het vliegtuig te weinig brandstof had, is niet bekend.

Een gebrek aan brandstof werd al lang gezien als een van de mogelijke redenen van de crash omdat het vliegtuig niet in brand was gevlogen nadat het neergestort was. De autoriteiten hebben nog niet gecommuniceerd over de reden van de vliegtuigcrash waar maandag 71 passagiers om het leven kwamen.

Meer
Lees meer...