Pinterest laat je filteren op huidtinten om de perfecte look te vinden

Pinterest laat je filteren op huidtinten om de perfecte look te vinden

Pinterest komt met een nieuwe manier van filteren. Het sociale mediaplatform heeft aangekondigd dat de gebruikers binnenkort op verschillende huidtinten kunnen filteren. Zo moet je niet meer door de massa foto’s scrollen om een look te vinden die het best bij je past. In de toekomst willen ze de functie uitbreiden met meer tinten.

De nieuwe functie van Pinterest moet het ons makkelijker maken om de perfecte look te pinnen. In een persbericht maakte het sociale mediaplatform bekend dat het gebruikers gaat laten filteren op huidtinten. “70 procent van onze gebruikers gaat dagelijks op zoek naar outfits en alledaagse looks. Om hen makkelijker door de meer dan 8 miljoen ideeën te laten gaan, hebben we testen gedaan om de pinners te laten filteren op huidtinten”, zeggen ze in het persbericht.

Verschillende tinten

Bijna 200 miljoen mensen zoeken maandelijks op Pinterest naar ideeën voor decoratie, design, outfits en make-uplooks. Vooral wie op zoek is naar een look die het best bij jou zou passen moet vaak lang zoeken, want daar moet je gewoon door de algemene searchengine van het platform gaan en daar vind je echt alles. De nieuwe functie laat je een palet huidtinten kiezen en dan krijg je de looks die het beste bij jouw tint passen.

De paletten staan gewoon naast de zoekbalk en de andere zoekresultaten. Voorlopig kan je kiezen tussen vier verschillende paletten, maar Pinterest wil het in de toekomst nog uitbreiden als de technologie nog verbetert.

Pinterest

Privacy

“Het is belangrijk dat pinners weten dat we hun privacy respecteren”, zegt Pinterest. Het platform bewaart geen informatie van de gebruikers die filteren op huidtinten. Gebruikers zullen bij iedere keer dat ze iets opzoeken hun tintenpallet moeten aanduiden. “We hebben nier de bedoeling om de persoonlijke informatie, zoals etniciteit, van onze gebruikers te voorspellen.”

De nieuwe zoekfilter is het resultaat van een samenwerking tussen Pinterest en Face Al Library, ModiFace. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality en functies voor beauty apps. Door de algoritmes aan te passen hebben ze de nieuwe toepassing ontwikkeld.

Reactie op sociale media

Op Twitter kwam er ook al positieve reactie om de nieuwe functie.

Ook één van de medewerksters van Pinterest heeft gereageerd.

Gesponsorde artikelen