Pixar-baas Lasseter trekt zich tijdelijk terug na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Pixar-baas Lasseter trekt zich tijdelijk terug na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Pixar- en Walt Disney Animation Studios-baas John Lasseter trekt zich naar eigen zeggen terug uit de publieke sfeer na “misstappen”. De topman neemt een sabbatical van een half jaar na beschuldigingen van ongepast gedrag. Dat heeft hij zelf aan zijn personeel gemeld via e-mail.

“Ik heb onlangs een aantal moeilijke gesprekken gehad die erg pijnlijk voor mij waren”, schrijft Lasseter in de e-mail aan zijn personeel. “Het is nooit gemakkelijk je misstappen onder ogen te zien, maar het is de enige manier om er van te leren.” Lasseter zou enkele medewerkers respectloos behandeld hebben. Er zouden grenzen overschreden zijn op een onaanvaardbare manier. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter.

“Dat was nooit mijn bedoeling”, gaat Lasseter verder. “Jullie betekenen alles voor mij en het spijt mij ontzettend als ik je in de steek heb gelaten. Ik wil vooral mijn excuses aanbieden aan iedereen die een ongewenste knuffel of ander gebaar kreeg waarmee ik een grens overschreed. Ongeacht mijn goede intenties, iedereen heeft het recht om zijn eigen grenzen te stellen.”

getty

“Gefixeerd op jonge werkneemsters”

Disney laat nu weten dat het veel belang hecht aan “een omgeving waarin alle werknemers gerespecteerd en aangemoedigd worden om hun beste werk af te leveren”. “Wij stellen Johns openhartigheid en oprechte verontschuldiging op prijs en staan volledig achter zijn sabbatical”, klinkt het.

Meteen na de aankondiging van Lasseter regende het anonieme getuigenissen. Een getuige, die al lang bij Pixar werkt, zei aan The Hollywood Reporter dat Lasseter dikwijls jonge werkneemsters “vastgreep, kuste en opmerkingen maakte over hun uiterlijk”.

Terugkeren als “de leider die hij moet zijn”

Lasseter acht het noodzakelijk om even uit de spotlight te blijven en tijdelijk afstand te nemen van Pixar en Disney. Hij heeft naar eigen zeggen tijd nodig om na te denken over hoe hij zijn bedrijf verder zal runnen en hoe hij terug kan keren als “de leider die hij moet zijn”.

In 1984 stond Lasseter mee aan de wieg van Pixar. Hij is een enorm getalenteerd en succesvol regisseur en producent met animatiefilms als Toy Story, A Bug’s Life, Monsters Inc., Cars en Finding Nemo op zijn cv. In 1995 ontving Lasseter een ere-Oscar voor Toy Story, de eerste digitaal geanimeerde speelfilm allertijden.

getty

Gesponsorde artikelen