Pizza, de eenzaamste ijsbeer ter wereld, krijgt hopelijk een nieuwe thuis in Engeland

Pizza, de eenzaamste ijsbeer ter wereld, krijgt hopelijk een nieuwe thuis in Engeland

Pizza, de eenzaamste ijsbeer ter wereld, woont een shoppingcentrum in China. Daar zit-ie helemaal alleen in het ijsberenverblijf, als amusement voor de shoppers. Als het van een zoo in Yorkshire afhangt, blijft Pizza daar écht niet lang meer. Zij hebben namelijk voorgesteld om Pizza in hun speciale ijsberenhabitat onder te brengen. Nu moeten de Chinese bazen van Pizza enkel nog toestemmen en dan krijgt Pizza er superveel plaats en een paar vriendjes bij.

Een ijsbeer in een kooi in een shoppingcentrum, wij weten ook niet precies waarom dat een goed idee leek, maar het is een feit dat Pizza, een ijsbeer uit China, al sinds januari opgesloten zit in een glazen kooi, met enkel een klein ‘podium’ als land. Daar ligt hij vaak de hele tijd op, zonder veel beweging, duidelijk niet erg gelukkig.

Een filmpje dat de omstandigheden van Pizza toonde, ging begin mei de wereld rond. Vandaar dus dat de zoo in Yorkshire voorstelt om de ijsbeer over te nemen van het shoppingcentrum. Overkopen kan je dat niet noemen, aangezien het Yorkshire Wildlife Park geen geld wil geven voor de ijsbeer. Ze zijn namelijk bang dat het shoppingcentrum dat geld zou gebruiken om andere dieren mee te kopen. Het wildlifepark heeft een speciale afdeling voor ijsberen die in andere zoos niet gewild zijn, maar niet kunnen vrijgelaten worden.

Er zit niet alleen een gevangen ijsbeer in het shoppingcentrum. Als toeristenattractie kan je er ook naar beloegawalvissen, walrussen, een wolf en een poolvos gaan kijken. Pizza is in gevangenschap geboren, gewoon vrijlaten is dus geen goed idee.

De eigenaars van het shoppingcentrum hebben de omstandigheden van de dieren sinds de controverse rond het filmpje al aangepast, maar ’t is niet duidelijk of het voorstel om de ijsbeer te verhuizen in goede aarde gevallen is. Hopelijk kan Pizza snel verhuizen en sluiten ze meteen ook de rest van de attractie.

Gesponsorde artikelen