PKP19 is bijna uitverkocht, maar deze 9 acts overtuigen je sowieso om de laatste tickets te scoren

Pukkelpoppers, it’s almost that time of the year! Volgende week trekken er weer duizenden festivalfanaten naar de weide van Kiewit om een heleboel muzikale toppers aan het werk te zien. En guess what? Er zijn nog enkele combi- én dagtickets over voor vrijdag en zondag. Voor alle eeuwige twijfelaars: hier zijn 9  redenen waarom je nog snel een ticket voor PKP19 moet scoren:

1. Er staat je een stevige dosis rock te wachten op zondag dankzij Pennywise …

Throwback naar onze punk- en emodays! 29 jaar geleden schreef de band dat ene kippenvelnummer dat vandaag nog vaak door sportstadions galmt, ‘Bro Hymm Tribute’. Maar de mannen van Pennywise hebben zoveel meer in hun mars en bewijzen dit de dag van vandaag nog met hun heerlijk energieke skatepunk.

Pennywise – zondag 18 augustus om 12u05 op de Main Stage.

2. … en ook A Day To Remember laat je punkhartje sneller slaan

Deze 5 kerels uit Florida zetten het podium in vuur en vlam met hun onovertroffen mix van hardcore en poppunk. Met meer dan een miljoen verkochte platen en heel wat uitverkochte tours kan je een band zoals A Day To Remember niet zomaar voorbij laten gaan op de Main Stage.

A Day To Remember – zondag 18 augustus om 16u50 op de Main Stage

3. Voor zwoele beats en scherpe lyrics moet je dan weer bij Kelis in de Marquee zijn

Deze pittige chick brengt niet voor niets met haar ‘Milkshake’ alle ‘boys to the yard’. Met haar mix van funk, soul, rap en afrobeat brengt ze de Marquee gegarandeerd aan het dansen.

Kelis – zondag 18 augustus om 19u35 in de Marquee.

4. De strafste madam van het jaar? Dat is sowieso Billie Eilish

Nog maar 17 en al meer dan twee miljard streams op de teller? Jep, dat verdient een staande ovatie aan de Main Stage op zondag. Met haar debuutplaat  ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ is Eilish op weg om een absolute (blauwharige) wereldster te worden. We could see her in a crown … 😉

Billie Eilish – zondag 18 augustus om 15u05 op de Main Stage.

5. En haar mannelijke compagnon in die lijst is zonder twijfel Post Malone

Hij balanceert moeiteloos in elke hitlijst met liedjes als ‘Psycho’, ‘Better Now’ en ‘Rockstar’ en ook zijn tweede album ‘Beerpongs & Bentleys’ was een daverend succes. Dankzij een vleugje rap, rock en pop in zijn setlist te steken is iédereen fan van deze kerel. Drink vrijdag een pintje met Post Malone aan de Main Stage om 22u30.

Post Malone – vrijdag 16 augustus om 22u30 op de Main Stage.

6. Maar ook popster Charli XCX laat je niet onberoerd

Enkele jaren geleden schreeuwde ze nog samen met Icona Pop ‘ I Love It’, om vervolgens samen met Iggy Azalea een hotelkamer op stelten te zetten in ‘Fancy’. Maar Charli’s liedje is nog làng niet uitgezongen … Met haar knotsgekke mix van electropop, punk en hip hop gaan bij iedereen de voetjes van de vloer.

Charli XCX – zondag 18 augustus om 19u30 in de Dance Hall.

7. Technotalent van eigen bodem, Amelie Lens, laat op zondag de Boiler Room daveren

Deze Antwerpse DJ schitterde onlangs op Coachella en organiseert de beste én populairste technofeestjes in Londen, Parijs en Madrid. Haar techno mag dan misschien donker en oorverdovend zijn, zelf is Amelie een bescheiden meid die maar al te graag haar fiere bomma mee op het podium neemt. Dit jaar opnieuw, Amelie?

Amelie Lens – zondag 18 augustus om 22u30 in de Boiler Room.

8. Dans de nacht in met electromeester Jon Hopkins in de Dance Hall

Voel de magie in de tent dankzij de stevige technobeats, betoverende koormuziek en psychedelische tunes van producer Jon Hopkins. Tien jaar geleden liet hij ons al eens proeven van zijn kunsten in Kiewit en met zijn nieuwe werk ‘Singularity’ zorgt hij sowieso weer voor een magische avond op de weide.

Jon Hopkins – vrijdag 16 augustus om 23u10 in de Dance Hall.

9. Vier tot slot het 20-jarig bestaan van The National op vrijdag én zondag

The National nodigt iedereen uit voor z’n verjaardagsfeest, want de liveband bestaat 20 jaar. Na vier geslaagde Pukkelpoppassages van absolute wereldklasse zou het een regelrechte schande zijn, mocht je deze topper missen. Bovendien spelen ze niet één, maar twee keer op PKP19. Dubbel zoveel kans om deze geweldige band aan het werk te zien.

The National – vrijdag 16 augustus om 23u45 in de Marquee en op zondag 18 augustus om 21u30 in de Marquee.

Haast je, haast je … want de tickets voor ‘PKP19’ vliegen de deur uit! Ontdek hier welke tickets nog beschikbaar zijn. Oh ja, en ga je voor een combi- of vrijdagticket, dan mag je op donderdag helemaal gratis en voor niks meegenieten van de kick-off party. Go, go, go!