Left Right
scrollTop top

Plaat die John Lennon signeerde voor moordenaar Mark Chapman wordt geveild


John Lennon Double Fantasy Veiling
© Yoko Ono en John Lennon kussen elkaar op de cover van ‘Double Fantasy’ – Geffen Records

John Lennon signeerde op 8 december 1980 een album voor Mark Chapman. Een paar uur later vuurde die vijf kogels af op de Britse muzikant. Dat gesigneerde album gaat binnenkort onder de hamer. Beginnen met bieden kan vanaf 400.000 dollar (een dikke 337.000 euro).

Volgende maand is het precies veertig jaar geleden dat Mark Chapman ex-Beatle John Lennon neerschoot. Dat gebeurde voor Lennons appartement in New York. De muzikant kwam toen terug van een opnamestudio, waar hij aan nieuwe muziek had gewerkt met z’n vrouw Yoko Ono.

Gesigneerde ‘Double Fantasy’

Op diezelfde plaats had Lennon een paar uur voor z’n dood nog een album gesigneerd. Voor Mark Chapman. Dat album wordt binnenkort geveild. Vanaf 23 november kan je daarop bieden via de website van veilinghuis Goldin Auctions.

Het gaat om een versie van het album ‘Double Fantasy’. Dat brachten John Lennon en Yoko Ono samen uit in 1980. Wie interesse heeft, heeft ook een serieuze portefeuille nodig. Bieden kan namelijk pas vanaf 400.000 dollar (een dikke 337.000 euro).

Bewijsmateriaal

Het gesigneerde album van Mark Chapman is door de politie in beslag genomen. Het is bewijsmateriaal in de zaak over John Lennons dood. In de beschrijving van het te veilen item staat dat het aan de voor- en achterkant beschadigd is.

Eerder dit jaar verontschuldigde Chapman zich tegenover Yoko Ono. Dat deed ie tijdens een hoorzitting in New York. Tijdens die zitting is beslist dat hij niet voorwaardelijk kan vrijkomen. Het is al de elfde keer dat die uitspraak is gevallen.

Nog tijdens die hoorzitting verklaarde Chapman dat hij de doodstraf verdient. Maar da’s in 2007 afgeschaft in New York. Hij blijft nog zeker twee jaar in de gevangenis. Dan beslist een rechter opnieuw of Chapman voorwaardelijk vrij kan komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  139.738.490
 • Aantal
  doden
  2.996.460
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  947.000
 • Aantal
  doden
  23.718