Left Right
scrollTop top

Planckendael is onrespectvolle kinderen en ouders beu en sluit daarom hun kinderboerderij


Planckendael is onrespectvolle kinderen en ouders beu en sluit daarom hun kinderboerderij

Dierenpark Planckendael heeft de drastische beslissing gemaakt om hun kinderboerderij te sluiten. Kinderen zullen niet langer tussen de diertjes kunnen lopen, omdat er vaak onrespectvol met de dieren werd omgegaan. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De geitjes, kippen en alpaca’s liepen jarenlang vrij rond op de kinderboerderij. Kinderen op hun beurt konden tussen de dieren lopen en hen knuffelen of aaien. Je mocht de dieren zelfs voederen met korrels uit een machine.Tot nu. Want er wordt te vaak zonder respect met de dieren omgegaan en genoeg is genoeg voor Planckendael.

“Voor ons primeert het dierenwelzijn”, aldus woordvoerder van Planckendael Ilse Segers.”We mogen niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar er waren altijd bezoekers die zonder respect met de dieren omgingen en dat willen we niet toestaan. We sluiten dus de kinderboerderij.”

Met kippen gooien

Grote groepen kinderen gingen regelmatig tegelijk achter de geitjes lopen, mama’s zetten hun baby’s op de rug van een alpaca (want zo’n foto moet je toch hebben?!) en stoere papa’s namen geitjes vast bij hun hoorns. Ook gooien met kippen en aan de oren of uiers trekken van de dieren zijn voorbeelden van gedrag dat niet door de beugel kan.

Goed nieuws

Er is gelukkig ook nog goed nieuws: de plaats die vrijkomt door het sluiten van de kinderboerderij, geeft de dieren extra ruimte en in een ander deel van het perk komt er een nieuwe speeltuin voor kinderen. Voor wie de diertjes nog altijd graag wil knuffelen, is er ook nog goed nieuws: de kinderboerderij zal niet helemaal z’n deuren sluiten, maar zal voortaan toegankelijk zijn in het gezelschap van een gids. Als je dus een verjaardagsfeestje geeft in het park of een rondleiding volgt, zal je nog steeds de dieren van heel dichtbij kunnen zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…