Left Right
scrollTop top

Plande schutter Las Vegas meerdere aanvallen? Hij huurde ook kamers tijdens andere festivals


Plande schutter Las Vegas meerdere aanvallen? Hij huurde ook kamers tijdens andere festivals

Stephen Paddock, de man die in Las Vegas 59 dodelijke slachtoffers maakte, zou mogelijk meerdere aanvallen gepland hebben. Gisteren raakte bekend dat hij meer dan een maand voordien ook al een hotelkamer had gehuurd die het wereldberoemde Lollapolooza-festival in Chicago overziet. Hij zou ook een kamer hebben gehuurd tijdens een ander festival in Las Vegas en locaties in Boston hebben bekeken.

Op 1 oktober opende Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer in het Mandalay Bay Casino in Las Vegas het vuur op de menigte die toen aanwezig was op het Route 91 Harvest festival. 58 mensen lieten daarbij het leven en ook meer dan 500 festivalgangers raakten gewond. Paddock pleegde niet veel later zelfmoord in zijn hotelkamer, waardoor het dodental op 59 kwam te staan. Het is zo de dodelijkste mass shooting in de moderne geschiedenis van de VS

Lollapolooza festival

Maar Paddock zou mogelijk meerdere aanvallen gepland hebben. Want volgens The Independent zou hij ook tijdens het Lollapolooza festival in Chicago, meer dan een maand voordien, een kamer gehuurd hebben in een hotel dat de festivalweide overziet. Paddock zou echter niet zijn komen opdagen. “We kunnen bevestigen dat er een reservering was gemaakt onder de naam Stephen Paddock, maar de autoriteiten hebben nog niet bevestigd dat het om dezelfde man”, zo zegt de woordvoerder van het hotel.

Het Lollapolooza festival, dat doorgaat in het Grant Park in Chicago, lokt elke dag gemiddeld zo’n 100.000 muziekfans. Paddock zou er een kamer gehuurd hebben gelijkend op die in Las Vegas, met een goed overzicht over de festivalweide.

Maar ook in Las Vegas had Paddock een andere kamer gehuurd die direct te linken valt aan een festival. Een week voor de grote aanslag op het Route 91 Harvest festival, huurde Paddock meerdere kamers in het luxueuze The Ogden, een toren met een goed zich op het Life is Beautiful muziekfestival. Naast de twee festivals in Las Vegas en dat in Chicago zou hij ook nog andere plaatsen gescout hebben, waaronder Boston. Federale autoriteiten zeggen dan ook de mogelijkheid te onderzoeken dat de man meerdere aanvallen had gepland, waaronder mogelijk ook een bomaanslag.

Niet alleen

Ook over de aanslag in Las Vegas zelf is ondertussen meer geweten. De 64-jarige Paddock pleegde zelfmoord nadat de politie hem op het spoor was gekomen, maar dat was volgens politie niet met voorbedachte rade. Paddock zou, zo zegt de politie, gepland hebben om te vluchten na z’n aanval. Een extra aanwijzing dat hij misschien meerdere aanvallen had gepland.

“Je moet ervan uitgaan dat hij, al was het slechts op bepaalde momenten, hulp heeft gekregen”, stelt Clark County sherrif Joe Lombardo ook. “Misschien heeft hij het allemaal op z’n eentje gedaan, maar het is moeilijk voor mij om dat te geloven.” Die uitspraken gaan in tegen eerdere aannames dat de man alleen te werk was gegaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539