Plastic schoenen zijn de nieuwe mode, maar ze zijn geen aanrader

Plastic schoenen zijn de nieuwe mode, maar ze zijn geen aanrader

Hollywoodsterren als Kim Kardashian, Kristen Stewart , Bella Hadid en Rihanna zijn liefhebbers van de plastic schoenen. Toch waarschuwen Amerikaanse wetenschappers voor de gevaren van deze nieuwe modetrend. 

Eerder bracht Adidas een lijn schoenen uit die gemaakt werd van gerecycleerd plastic uit de oceaan. Nu werden Bella Hadid, Kim Kardashian en Rihanna gespot met plastic muiltjes, en ook Kristen Stewart droeg ze op het filmfestival van Cannes. Zo is het een nieuwe modetrend geworden. Toch zijn Amerikaanse wetenschappers geen fan van de muiltjes en waarschuwen ze dan ook voor de gevaren ervan.

Broeihaard van schimmels en bacteriën

“Plastic schoenen zijn echt heel slecht voor je gezondheid”, vertelde Dr. Rock Positano, voetspecialist uit New York, aan het modetijdschrift Vogue. “Je voet kan namelijk niet ademen en zo ontstaat er warmte en vocht.” En dat veroorzaakt natuurlijk veel schimmels en bacteriën.

Onhygiënisch

Naast het feit dat de schoenen voor heel veel bacteriën en schimmels zorgen, zijn ze ook heel onhygiënisch voor je voeten. Het is namelijk zo dat wanneer je zweet in de schoenen, dit zweet verdampt door de warmte in de plastic. Deze damp kan echter niet ontsnappen en zo zie je duidelijk dat iemand zweetvoeten heeft. Plus, het is ook gewoon enorm vies.

Wil je de schoenen toch dragen? Doe dan leuke sokjes aan of draag de schoenen niet te lang!

Gesponsorde artikelen