PlayStation 4-gamers kunnen binnenkort hun PSN-naam wijzigen

PlayStation 4-gamers kunnen binnenkort hun PSN-naam wijzigen

De PlayStation 4 is absoluut dé winnaar van deze consolegeneratie, maar ook die spelcomputer heeft zijn complicaties. Zo was het lange tijd niet mogelijk om je PSN-naam te veranderen. Bij Sony hebben ze geluisterd en vanaf begin 2019 kan je die naam wijzigen.

Het wordt vanaf volgend jaar voor PlayStation-gamers mogelijk om hun PSN-naam te veranderen. De eerste wijziging is gratis en daarna betaal je 9,99 euro per wijziging. PlayStation Plus-gebruikers moeten maar half zoveel betalen. Abonnees van PlayStation Plus betalen amper de helft.

Verder zullen gamers, die die zich hebben ingeschreven voor het PlayStation Preview Program, eind november al toegang krijgen tot de functie. Ze mogen hun naam tijdens de preview-periode meermaals veranderen zonder dat hier maar enige kosten aan verbonden zijn.

Foutmeldingen

De gewijzigde PSN-naam kan bovendien naast je nieuwe naam worden weergegeven en zal enkel doorgevoerd worden in games die na 1 april 2018 zijn verschenen. Dat zal ook het geval zijn voor populaire PlayStation 4-games.

PlayStation 3-, PlayStation Vita– en de overige PlayStation 4-games zullen dus niet optimaal reageren met je gewijzigde ID, wat volgens Sony zo nu en dan voor foutmeldingen kan zorgen. Toch moeten gamers zich niet ongerust te maken, want de uitgever laat weten dat je het proces gratis terug kan draaien als je problemen ervaart na de naamwijziging.

Gesponsorde artikelen