PlayStation neemt Insomniac Games over: goed nieuws voor fans van ‘Ratchet & Clank’, ‘Spyro’ en ‘Spider-Man’

Insomniac

Sony kondigt aan dat het de onafhankelijke gamestudio Insomniac Games overneemt. De developper is vooral bekend van de succesvolle gamereeksen Ratchet & Clank en Spyro the Dragon en van Marvel’s Spider-Man voor de PlayStation 4, de console van Sony. Wellicht betekent deze overname goed nieuws voor fans van deze games.

Insomniac Games en Sony zijn al sinds jaar en dag twee handen op één buik. Zo ontwikkelde de gamestudio ontelbare exclusieve games voor PlayStation. Dat Sony het bedrijf nu overneemt, is zo gek nog niet. Op die manier is de Japanse techgigant er zeker van dat Insomniac Games geen spelletjes meer maakt voor andere consoles dan PlayStation.

Insomniac Games maakte onlangs namelijk Sunset Overdrive voor Xbox One en Stormland voor Windows. Ook die spelletjes werden immens populair.

Storytelling én gameplay

“Insomniac Games is één van de meest hooggeplaatste ontwikkelaars in de industrie en hun reputatie op vlak van storytelling en gameplay is ongeëvenaard”, reageert Shawn Layden, hoofd van de Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios.

“We hebben jarenlang goed samengewerkt met deze partner en zijn zeer blij om hen te verwelkomen bij de Worldwide Studios-familie. De aankoop van Insomniac Games kadert in ons streven om een gamingervaring van wereldniveau aan te bieden, die enkel gevonden kan worden op het PlayStation-platform.”

Insomniac Games

Nieuwe Spider-Man?

Heel wat gamers vermoeden dat Insomniac Games een opvolger van Spider-Man zal maken. Wellicht zullen er in de toekomst onder het vlaggenschip van Insomniac meer spelletjes uit de oude (en misschien we nieuwe) gamereeksen het daglicht zien.

Gesponsorde artikelen