PlayStation gaat met nieuwe VR-headset concurrentie aan met Meta

Sony, het bedrijf boven PlayStation, heeft dinsdag een nieuwe VR-headset voorgesteld. Met de lancering gooit Sony zich in de strijd om marktaandeel in de virtuele wereld te veroveren.

Veel grote bedrijven onderzoeken momenteel hoe ze het metaverse kunnen opnemen in hun businessmodel. Sommige, waaronder Adidas, hebben bijvoorbeeld al een stukje digitale grond gekocht in één van de reeds bestaande metaverses, zoals Decentraland. Andere bedrijven spitsen zich dan weer toe op de technologie die nodig is om het metaverse te kunnen betreden. Wie zich volledig wil onderdompelen in de virtuele wereld, zal daarvoor een VR-headset nodig hebben.

PlayStation VR2

Meta, het bedrijf boven Facebook, zal dit jaar zo’n 10 miljard dollar investeren in het 3D-internet van de toekomst, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de headset Meta Quest 2. Al zal Mark Zuckerberg op dat front de concurrentie moeten aangaan met enkele grote spelers, waaronder Sony.

Het bedrijf boven PlayStation heeft vandaag een nieuwe VR-headset voorgesteld, genaamd PlayStation VR2. Sony lijkt zich in de eerste plaats te willen toespitsen op een kwaliteitsvolle game-ervaring, en niet zozeer op de ontwikkeling van een metaverse.

“Ons doel is een headset te maken die niet alleen een aantrekkelijk onderdeel van je woonkamerdecor wordt, maar waarmee je ook volledig in de gamewereld opgaat, tot het punt waarop je bijna vergeet dat je een headset of controller gebruikt”, laat Hideaki Nishino, senior vicepresident bij Sony, weten in een persbericht.

PlayStation VR2 – Bron: Sony (persbericht)

Concurrentie met Meta

Vraag is in welke mate de VR-headset van Sony een geduchte concurrent is voor die van Meta. Om te beginnen zal de PlayStation VR2 enkel gebruikt kunnen worden op de PlayStation, terwijl iedereen met een pc de Meta Quest 2 zal kunnen gebruiken. De VR-bril van Meta kan ook draadloos gebruikt worden. Sony heeft nog geen prijs bekendgemaakt. We weten intussen dat de headset van Meta 299 dollar zal kosten.

Ook Apple werkt naar verluidt aan een eigen VR-bril. Het bedrijf heeft officieel nog niets bevestigd, maar analisten en investeerders zijn er rotsvast van overtuigd dat er zo’n project in de pijplijn zit. Volgens een bericht van het persagentschap Bloomberg zou de VR-bril eind dit jaar of volgend jaar al gelanceerd worden.

(evb)

Meer
Lees meer...