Plots is het terug winter, en die is van plan om nog een tijdje te blijven

Plots is het terug winter, en die is van plan om nog een tijdje te blijven

Even dachten we dat de lente aan de deur stond, want na de sneeuwbuien van het begin van maart klom het kwik naar 16 tot 17 graden. Vandaag halen we plots terug amper 0 graden en die vriestemperaturen blijven ook de komende nachten aanwezig. Het KMI ziet de rest van de maand geen echt zachte temperaturen meer.

Gevloek bij iedereen die van de eerste zonnestralen gebruik heeft gemaakt om z’n (moes)tuin weer tot leven te brengen. Natuurlijk is het niet abnormaal dat het in maart nog vriest, maar de winter heeft ons toch even goed beetgenomen. Veel sneeuw hoeven we niet meer te verwachten, maar het voelt buiten wel erg koud aan door een ijzige wind. Vannacht zakt het kwik naar -3 tot -7 graden. En morgen moeten we het met 1 tot 2 graden stellen, al kan het wel nog kouder aanvoelen. Er komen wat opklaringen, maar het zal ook grotendeels zwaarbewolkt zijn.

Koude week

Maandag wordt een zonnige dag, maar het blijft heel koud. Overdag halen we 4 graden, en ’s nachts blijft het vriezen bij -3 tot -6 graden. In de loop van de week wordt het overdag wel een beetje warmer met zo’n 7 tot 8 graden, maar de nachtelijke temperaturen nemen telkens een duik onder het vriespunt. Pas vanaf donderdag of vrijdag zou het vriesweer stoppen.

Dat betekent echter niet dat de lente meteen overneemt, want het KMI ziet nadien relatief normale dagtemperaturen die net onder of boven de kaap van 10 graden zullen uitkomen. Het zou ook opnieuw tijdelijk wat kouder kunnen worden, en er vallen voorjaarsbuien uit de lucht. De lente zal dus hopelijk voor april zijn …

Gesponsorde artikelen