Plussizemodellen bewerken eigen foto en maken zo statement naar mode-industrie

Plussizemodellen bewerken eigen foto en maken zo statement naar mode-industrie

Dat de mode-industrie niet vies is van wat fotoshop, is geen geheim. Ook de foto’s van heel wat plussizemodellen worden bewerkt en da’s dikwijls tegen hun eigen wil. Maar daar hebben twee modellen iets op gevonden.

Om een statement te maken en meer body positivity te verspreiden, deelden Diana Sirokai en Callie Thorpe een foto op Instagram waar hun honderdduizenden volgers even van schrokken. Het gaat om een sterk bewerkt beeld die de dames slanker doet lijken dan ze eigenlijk zijn. En dat was exact hun bedoeling.

De twee modellen zijn ook vriendinnen en staan ervoor bekend dat ze geen blad voor de mond nemen. Zeker niet als het gaat over hun maatje meer. Daar zijn ze namelijk meer dan trots op, en dat wilden ze ook duidelijk maken door de afbeelding op social media te zetten. Ze willen de mode-industrie hiermee laten weten dat fotoshop dikwijls volledig van de pot gerukt is. Daarnaast moedigen ze ook volslanke vrouwen aan om van zichzelf te houden zoals ze zijn.

Swipe voor de realiteit

“We hebben aan de fotograaf gevraagd om onze foto te bewerken. Ik moet zeggen dat we er op allebei de foto’s fantastisch uitzien”, staat te lezen onder de foto. “Het was de bedoeling om zo aan te tonen tot in welke mate magazines en de media beelden manipuleren. Modellen en celebrity’s lijken soms zelfs niet meer op zichzelf. We leven in zo’n neppe wereld en het is tijd om de echtheid terug te brengen. Wees trots op wie je bent! Swipe maar naar rechts voor de realiteit”, schrijft ze nog. De foto, genomen door fotografe Karina Poltavceva bij fotostudio Karizza, verzamelde al bijna 12.000 likes en ontzettend veel lovende reacties.

Bekijk ‘m hier:

Gesponsorde artikelen