Poetin lacht met trage Belgische regeringsvorming

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de verrassende regeringswissel in zijn land. Daarbij lacht hij met de moeizame federale regeringsvorming in België.

Enkele weken geleden viel de regering van voormalig premier Dmitri Medvedev onverwacht. Poetin zegt nu aan het Russische staatspersbureau Tass dat die beslissing niet spontaan was genomen. Het ontslag van Medvedev was volgens Poetin op voorhand besproken.

Poetin benadrukte dat hij een “open, collegiale en vriendschappelijke relatie” met Medvedev had en dat de twee “geen geheimen voor elkaar hebben”. Poetin deed wel niet uit de doeken wanneer en waarom Medvedev ontslagen werd.

Humoristische steek naar België

Slechts luttele uren na de exit van Medvedev benoemde Poetin de vrij onbekende Michail Misjoestin als premier. Die stond eerder aan het hoofd van de belastingsdienst in Rusland.

Poetin vertelt dat hij deze beslissing snel genomen heeft om chaos te vermijden en daarbij deelt hij een steek uit richting ons land: “Men mag daarmee niet rommelen. Rusland is België niet dat een heel jaar zonder een regering kan.”

Meer
Lees meer...