Pokémon en Kolonisten van Catan spelen voor SOS Kinderdorpen

Pokémon en Kolonisten van Catan spelen voor SOS Kinderdorpen

In Gent wordt op 17 en 18 december het eerste Play Festival georganiseerd . Het Play Festival Gent laat de bezoekers board games en Trading Card Games ontdekken. Met board games worden nu niet de klassieke bordspellen als Monopoly of Mens Erger Je Niet bedoeld. Je zult er wel spellen als Kolonisten van Catan, King of Tokyo of Carcassonne kunnen spelen. 

Bij King of Tokyo speel je een monster en moet je proberen als eerste twintig punten halen of de laatste zijn die nog levens overhoudt. En herinner je je nog toen Pokémonkaarten de rage waren? Veel kinderen verzamelden in de jaren ‘90 de Japanse monsters. Op het evenement kun je het kaartspel opnieuw spelen, waar energy cards wél gewild/welkom zijn. En als je de regels nog niet kent kun je ze daar leren. Ook andere Trading Card Games zoals Magic: the Gathering en Yu-Gi-Oh! zijn van de partij.

Klinken de meeste van deze spellen je onbekend in de oren? Geen nood: een gemotiveerd team staat paraat om je de spelregels uit te leggen. Maar ook aan de meer doorgewinterde spelers wordt gedacht: elk spel dat aangeboden wordt kun je in competitie spelen. Als je wint kun je met je gewonnen punten een prijs kiezen in de Prize Wall.

Alle inkomsten van het evenement worden integraal gedoneerd aan SOS Kinderdorpen in het teken van de Warmste Week van Studio Brussel. SOS Kinderdorpen zetten zich in om kinderen wereldwijd een warme thuis en een toekomst te bezorgen. Steun deze organisatie door een dag spellen te spelen!

Gesponsorde artikelen