‘Pokémon Go’ beloont ons voor 3 miljard gevangen Pokémon op amper een week

‘Pokémon Go’ beloont ons voor 3 miljard gevangen Pokémon op amper een week

De makers van ‘Pokémon Go’ daagden ons deze week uit met hun eerste ‘Global Catch Challenge’. Het grote doel: 3 miljard Pokémon vangen in amper een week. Afgelopen nacht is die kaap eindelijk gerond, en dat levert ons een mooie beloning op: 48 uur lang zal Farfetch’d over heel de wereld verschijnen.

Pokémon Go was na een enorme start een beetje aan het slabakken. Er zijn ondertussen al veel spelers afgehaakt, en daar wouden makers Niantic en Nintendo iets aan doen.

Farfetch’d

Met hun Global Catch Challenge daagden ze alle spelers uit om op een week tijd drie miljard Pokémon te vangen. In ruil zouden ze ons belonen met een hoop extraatjes, zoals dubbele XP en Pokémon die vaker zouden verschijnen.

Als de kaap van de drie miljard overschreden werd, zou Nintendo twee dagen de geografische restricties voor een bepaalde Pokémon opheffen.

We zullen nu dus 48 uur lang Farfetch’d, die normaal enkel in Azië verschijnt, ook bij ons tegen het lijf kunnen lopen. In Oost-Azië krijgen ze ook 48 uur lang kans om Kangaskhan te vangen.

Overdonderend succes

De Global Catch Challenge bleek al snel een groot succes. Op 21 november, na amper twee dagen, waren er al meer dan 770 miljoen Pokémon gevangen. Het was dan al duidelijk dat de kaap van de drie miljard haalbaarder was dan de meesten dachten. Of er binnenkort een nieuwe challenge aankomt, valt nog af te wachten. Al zal het overdonderende succes ook Niantic en Nintendo niet ontgaan zijn.

Er zijn ondertussen al een hoop spelers die een Farfetch’d tegenkwamen en zelfs konden vangen:

Wil je je Pokédex vervolledigen, dan kan je de komende dagen dus best even ronddwalen op zoek naar een Farfetch’d. Zo bespaar je je toch alweer een tripje naar Azië.

Gesponsorde artikelen