‘Pokémon Go’ heeft een grote update gekregen: de app heeft nu ook een verhaal

‘Pokémon Go’ heeft een grote update gekregen: de app heeft nu ook een verhaal

‘Pokémon Go’ moet regelmatig nieuwe elementen toevoegen om reeds verslaafde spelers te houden, en om ex-spelers terug te winnen. De succesvolle app die in de zomer van 2016 een echte trend was, beschikt na een nieuwe grote update nu ook over een verhaallijn, en voorts zijn er dagelijkse missies bijgekomen en legendarische Pokémon.

Voor de eerste keer sinds de lancering heeft de app dus een eigen verhaallijn gekregen. Wie de laatste update doet, ziet dat de opties ‘Field Research’ en ‘Special Research’ er zijn bijgekomen. Als je de taken vervult, dan word je uiteraard beloond. En die beloningen kunnen leiden tot de ontmoeting met een legendarische Pokémon, waaronder de nieuwe Mew.

Field Research

‘Field Research’ bestaat uit taken die je moet vrijspelen door naar Pokéstops te gaan – de basis van de game is immers hetzelfde gebleven. Dagelijks kan je er verschillende spelen. Wat die taken precies zijn, zullen we moeten ontdekken. Ontwikkelaar Niantic is er nogal vaag over, maar het lijkt heel normaal dat de opdrachten zullen bestaan uit het vangen van Pokémon of aan speciale evenementen deelnemen.

Een nieuw systeem met stempels maakt het mogelijk om betere beloningen te krijgen. Niantic laat weten dat trainers bij zeven stempels een ‘Research Breakthrough’ kunnen bereiken. Daar krijg je uiteraard veel voor, en je kan dus ook een legendarische Pokémon ontmoeten.

Special Research

De andere optie, ‘Special Research’, bestaat uit taken die door Professor Willow worden uitgedeeld. Daar zitten de verhaallijnen die stilaan onthuld zullen worden en tot de verheldering rond het mysterie van de Mew zullen leiden. Mew zou heel binnenkort overal ter wereld moeten beginnen verschijnen, en later deze week zullen spelers hun eerste taken krijgen.

Gesponsorde artikelen