Pokémon Go lost zeldzame Pokémon in Fukushima en ook wij mogen hopen op zo’n mini-event hier

Pokémon Go lost zeldzame Pokémon in Fukushima en ook wij mogen hopen op zo’n mini-event hier

Het is een beetje laat om nu nog je reis te boeken, maar wie nog geen Lapras heeft in Pokémon Go, kan die nu gaan vangen aan de oostkust van Japan. Daarmee willen de makers van de applicatie toeristen lokken naar de regio die door de tsunami en kernramp van Fukushima geplaagd werd. Er zouden later ook zo’n mini-events komen in andere landen.

Op 7 april 2011 werd Japan getroffen door een van de zwaarste aardbevingen ooit, een tsunami en daarna problemen met de kerncentrale in Fukushima die nog altijd niet helemaal opgelost zijn. De bewoners hadden toen waarschijnlijk nooit kunnen denken dat ze vijf jaar later Pokémon Go hen ging helpen om het toerisme in het land weer op gang te brengen.

Sinds enkele dagen zit het in de regio rond Fukushima namelijk vol met Lapras, een van de sterkste en zeldzaamste Pokémons in het spel. Daarmee wil Niantic, de makers van de applicatie, mensen lokken naar de geplaagde regio. Het event duurt tot 23 november.

Sinds de aankondiging van het mini-event is Japan, gonst het op het internet van de geruchten dat we binnenkort ook in andere landen zo’n events mogen verwachten. Die geruchten bestaan al langer, maar lijken er nu dus echt aan te komen. In het eerste reclamespotje ooit van Pokémon Go zie je namelijk duizenden mensen in New York proberen om Mewtwo te vangen. Om te weten of zoiets er echt zit aan te komen, zullen we wel nog even moeten wachten.

Gesponsorde artikelen